Hlavní obsah

Tragédie! Na fanoušky United spadl stožár elektrického vedení

Aktualizováno

Na čtvrteční večer dlouho nezapomenou v nigerijském městě Calabar. Na fanoušky, kteří sledovali odvetné čtvrtfinále Evropské ligy mezi Manchesterem United a Anderlechtem (2:1 PP), spadl stožár elektrického vedení. Údaje o mrtvých se liší. Agentura AP informovala o sedmi lidech, kteří nehodu nepřežili. Další zpravodajské servery informují o přibližně třiceti mrtvých!

Foto: Milan Malíček, Právo

Sloupy vysokého napětí - ilustrační foto

Článek

Tragédie, která nemá obdoby. V Calabaru se utrhlo elektrické vedení, které spadlo na střechu budovy, kde fanoušci utkání sledovali. Podle policejní mluvčí Irene Ugboové zemřelo sedm osob a dalších deset bylo převezeno do místní fakultní nemocnice. Servery dailytrust.com či supersport.com píší dokonce o daleko větším počtu obětí i zraněných.

„Všichni jsme se dívali na zápas, když jsme slyšeli první výbuch z transformátoru. Silný zvuk způsobil paniku, takže někteří začali křičet a běželi pryč," řekl k incidentu svědek Ukeme Joseph, podle kterého také zemřelo více osob, než uvádí AP, jelikož na střetnutí se dívalo přibližně 80 lidí.

„Po chvíli jsme se opět vrátili, abychom dál duel sledovali. Krátce na to, jsme ale uslyšeli další zvuk a když se někteří snažili utéct, spadlo to na ně," popisoval Joseph vteřiny hrůzy. Jak uvádějí zmíněné servery, do péče lékařů se dostalo až 50 lidí a nejméně třicet jich nehodu nepřežilo.

Společnost, jež v oblasti spravuje elektrické vedení, se k incidentu zatím nevyjádřila. Podle nigerijských úřadů je však nezákonné stavět budovy pod vedením s vysokým napětím.

Reklama

Související témata:
Elektrické vedení