Hlavní obsah

Vyhazov? Kachna. Mám v Egyptě novou smlouvu, tvrdí Straka

Praha

Zmatek jako na orientálním bazaru. Kouč František Straka měl podle sobotních informací přijít o místo v klubu Ismaily, v neděli ale osmapadesátiletý trenér hovořil se serverem iSport a uvedl věci na pravou míru. Takže: žádný vyhazov, naopak nová smlouva.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský trenér František Straka.

Článek

„Vůbec nevím, kde se to vzalo. V klubu normálně pracuju. Sice jsem momentálně v Česku, z Egypta jsem si ale přivezl novou smlouvu. Klidně vám ji ukážu," ohradil se rozhořčený Straka proti dezinformacím.

Známý fotbalový bouřlivák podepsal v Egyptě kontrakt na rok a půl. V prosinci tým na devátém místě tabulky, v devíti ligových zápasech ale mužstvo pod jeho vedením jen dvakrát vyhrálo a kleslo na desátou příčku. V pěti zápasech uhráli svěřenci českého trenéra jen remízu, naposledy ve středu ztratili vedení 2:0 v domácím duelu s týmem Smouha a remizovali 2:2. Ismailia navíc skončila i v domácím poháru.

Před nástupem na lavičku Ismailie byl Straka bez trenérského angažmá od října 2014, kdy byl odvolán od fotbalistů Slovanu Bratislava. V minulosti vedl pražské rivaly Spartu i Slavii, Teplice, Plzeň, České Budějovice, Příbram, Ružomberok, německý Ahlen a jako kouč působil také v Polsku, Rakousku a na Krétě. V jednom utkání trénoval rovněž českou reprezentaci.

Reklama

Související témata: