Hlavní obsah

Nizozemce opět povede Advocaat

Fotbalovou reprezentaci Nizozemska znovu povede Dick Advocaat. Devětašedesátiletý kouč, jenž v minulosti postoupil s národním týmem na mistrovství světa i Evropy, vystřídá odvolaného Dannyho Blinda. Jméno nového trenéra oznámili po pěti týdnech hledání zástupci svazu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Dick Advocaat na archivním snímku.

Článek

O Advocaatově návratu k reprezentaci spekulovala v uplynulých dnech nizozemská média poté, co nabídku svazu postupně odmítli Louis van Gaal, Ronald Koeman, Frank de Boer, Henk ten Cate i německý kouč Roger Schmidt. Jeho novým asistentem bude bývalý reprezentant Ruud Gullit.

Advocaat působil u týmu Nizozemců už pětkrát, naposledy do loňského srpna, kdy se vzdal funkce asistenta a vyměnil ho za angažmá ve Fenerbahce Istanbul. V Turecku by také rád dokončil sezonu, reprezentačních povinností se naplno ujme v červnu, těsně před důležitým kvalifikačním zápasem s Lucemburskem, které je na programu 9. června.

Blind na lavičce Oranjes působil od léta 2015, mužstvu se ale pod jeho vedením nedařilo. V kvalifikaci MS 2018 je Nizozemsko po pěti zápasech až čtvrté v tabulce. Svaz Blinda odvolal na konci března po porážce v Bulharsku.

Reklama

Související témata: