Hlavní obsah

Malé EURO s Nedvědem zvládli, teď Fousek kandiduje do první linie

Praha

Jako šéf organizačního výboru zvládl ME do 21 let spolu s patronem Pavlem Nedvědem na výbornou. Po největší akci pořádané na českém území by se teď mohl chopit role ještě těžší. Zkušený funkcionář Petr Fousek se rozhodl kandidovat na funkci předsedy Fotbalové asociace ČR (FAČR), v níž by musel český fotbal vytáhnout z kritické situace po dotačním skandálu.

Foto: Jan Tauber

Petr Fousek přednáší i na půdě UEFA.

Článek

Mluví šesti jazyky, býval generálním sekretářem asociace a nyní působí jako delegát velkých zápasů i v Lize mistrů. Málokterý tuzemský funkcionář má takové styky na UEFA a FIFA jako právě čtyřiapadesátiletý absolvent Vysoké školy ekonomické v Praze.

„Rozhodl jsem se přijmout kandidaturu na předsedu FAČR na základě návrhů a doporučení, které mi adresovalo fotbalové hnutí vzhledem k poslednímu vývoji v uplynulých dnech," avizuje Petr Fousek v tiskovém prohlášení.

Konkrétní podporu obdržel jak od klubů profesionálního fotbalu, tak i od krajských a okresních svazů. Má dostatek zkušeností, byl také vedoucím mezinárodního oddělení asociace a předsedou futsalové komise v ČR i na UEFA.

Nabízí zkušenosti, jazyky i kontakty

„Fotbalu chci nabídnout v současné nelehké situaci své zkušenosti z mnohaletého působení ve fotbalových pozicích včetně funkce generálního sekretáře asociace i předsedy organizačního výboru ME do 21 let. Zkušenosti z působení v orgánech FIFA a UEFA, odbornost, jazykové schopnosti i celkovou orientaci v prostředí," říká muž, který se ke své kandidatuře detailněji vyjádří počátkem příštího týdne poté, kdy FAČR zveřejní kompletní přehled kandidátů na všechny pozice do voleb na valné hromadě.

Během pátku svou přihlášku stáhl současný předseda Miroslav Pelta, který je ve vazbě. Fouskovými soupeři jsou zatím šéf marketingové společnosti STES Martin Malík a šéf Ondrášovky Libor Duba.

Reklama

Související témata: