Hlavní obsah

Domluvím se i s Kajínkem, plácá Berbr. Ovlivnil ho rozhovor s Křetínským

Praha

Zásadní vliv na český fotbal si ponechá, jasná věc. Novým šéfem FAČR se ovšem kontroverzní Roman Berbr nestane. Na jeho rozhodnutí nekandidovat na předsedu měla zásadní vliv i páteční schůzka s Danielem Křetínským, majitelem pražské Sparty. „Velmi vstřícné a racionální jednání z obou stran. My spolu vycházíme velmi dobře. On má úžasnou mluvu, takže to mělo velký vliv,“ líčí strahovský místopředseda Berbr.

FAČR k aktuální situaciVideo: Sport.cz

 
Článek

Berbr ani Pelta nebudou kandidovat na předsedu FAČR

Stávající šéf asociace Miroslav Pelta je kvůli dotačnímu skandálu ve vazbě a přihlášku na obhájení pozice stáhl. Delegátům volební valné hromady 2. června se tak na předsedu nabízejí zkušený mezinárodní funkcionář Petr Fousek, šéf Ondrášovky Libor Duba a šéf STES Martin Malík. Oficiální seznam všech kandidátů však bude oznámen až začátkem příštího týdne.

Roman Berbr znovu podal kandidaturu na funkci místopředsedy. Nevyloučil však, že by se mohl z vedení asociace úplně stáhnout, což striktně požaduje třeba Slavia nebo petice fanoušků Berbr ven.

„Variant je mnoho a teprve přijde čas na jednání, jak všechno dopadne," usmívá se sám Berbr.

Těžko se shodnou na jediném lídrovi

Kritickou situací FAČR, která je spolu s Peltou obviněna jako právnická osoba, se vedle Křetínského zabývají i ostatní majitelé ligových klubů, kteří měli ve středu společnou schůzku. Na ní se shodli, že se pokusí s Berbrem, který má velký vliv v neprofesionálním fotbale, dohodnout na společném kandidátovi.

„Profesionální fotbal to vnímá ze své pozice a já vnímám jejich argumentaci. Jsem připraven s nimi racionálně jednat o všem možném. Ale musí jít o jednání. Já občas říkám nesmysly, jako že se domluvím i s Kajínkem, ale s nimi se myslím domluvím," avizuje strahovský místopředseda.

Neočekává ovšem až takovou shodu, že by se fotbal před valnou hromadou shodl na jediném lídrovi.

„Můj odhad je, že do finální volby předsedy půjde více jmen než jen jedno," netají Berbr.

Reklama

Související témata: