Hlavní obsah

Odolali jsme i silnějším vyzývatelům, poukazuje před finále kapitán Chrudimi

Praha

Během celé ligové sezóny ještě neokusili hořkost porážky. Nejen proto jsou před začátkem finálové série velkým favoritem. Futsalisté Chrudimi hrají o svůj celkově třináctý titul, přitom posledních deset let v řadě ho nikomu jinému nepůjčili. Jen jméno jejich soupeře je překvapivé. Jako poslední jim stojí v cestě pražská Slavia.

Foto: fkerapack.cz

Kapitán chrudimského týmu Lukáš Rešetár (druhý zprava) se raduje se spoluhráči.

Článek

Futsalisté Slavie postoupili do finále

Chrudim bude hrát finále se Slavií, což kapitán týmu Lukáš Rešetár před semifinále rozhodně nečekal. „Ano, překvapilo mě to. Ve chvíli, kdy Slavia vedla v semifinálové sérii nad Benagem 2:0 na zápasy, jsem začal věřit sešívaným. Na začátku série bych takový scénář nepředpokládal."

ERA-PACK si uvědomuje, že soupeř dosáhl historického úspěchu. Slávisté dokonce mluví o futsalovém Naganu. Chrudim ovšem věří ve vlastní síly.

„Slavia je v euforii, ale věřím, že ji zase rychle zchladíme. Už nás ve finále vyzývali ještě kvalitnější soupeři, a vždycky jsme odolali. Věřím, že i Slavii," poukazuje zkušený Rešetár. „Myslím, že proti nám těžko zopakuje to, co předvedla proti Benagu."

Největší síla protivníka může být podle Rešetára v kondici mužstva. „Benago přehrávali sešívaní fyzicky a Zruč kondičně nestíhala. Asi mají Pražané dobrou partu, protože se vždy semkli a zápasy odjezdili. Uvidíme, jak je poznamenají zápasy s námi."

V Chrudimi panuje před finále velmi dobrá nálada. „Jsme kompletní a natěšení. Do finále jsme postoupili hladce, kromě jednoho zápasu na Spartě. Nemůžu se dočkat, až finálová série vypukne," ujišťuje Rešetár před úvodním pátečním zápasem na domácí půdě.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal
  Fiorentina - Plzeň dnes 18 : 45
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
  West Ham - Leverkusen dnes 21 : 00
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen