Hlavní obsah

Další smrt fotbalisty! Explzeňský David Bystroň spáchal sebevraždu

Další sebevražda českého fotbalisty! David Bystroň si sám vzal život. Bývalý obránce Baníku Ostrava, Plzně a Olomouce naposledy působil ve Švýcarsku. Před nedávnem spáchal sebevraždu další český hráč František Rajtoral.

Foto: Petr Horník, Právo

David Bystroň na archivním snímku.

Článek

Bystroň se podle iDnes.cz stejně jako v Turecku působící Rajtoral oběsil. Stalo se tak ve sklepě jeho bytu a zanechal po sobě dopis na rozloučenou. Důvod tragédie čtyřiatřicetiletého fotbalisty? Údajně finanční a rodinné důvody.

Největších úspěchů rodák ze slovenské Levoče dosáhl v dresu Plzně. Naposledy působil v páté nejvyšší švýcarské soutěži, ještě v neděli za US Schluein Ilanz hrál proti Buchsu.

„Těžko hledám slova. Po Františku Rajtoralovi jsme přišli o dalšího vynikajícího fotbalistu a kamaráda, který s námi ve Viktorce zažil velké úspěchy. Chtěl bych alespoň touto cestou vyjádřit celé rodině i všem blízkým upřímnou soustrast v této těžké chvíli," uvedl na webu plzeňského klubu jeho generální manažer Adolf Šádek.

Bystroň byl odchovancem Baníku Ostrava, v jehož dresu nakoukl poprvé v roce 2001 do ligy a v sezóně 2003/04 slavil mistrovský titul. Je rovněž bulharským mistrem s Levski Sofia a další titul přidal v dresu Plzně.

V listopadu 2011 zaznamenala jeho kariéra strmý pád poté, co měl po utkání Ligy mistrů v Borisovem pozitivní dopingový test, údajně na metamfetamin. Za to dostal dvouletý trest. Po návratu hrál za Olomouc druhou ligu. Zdravotní potíže ho však donutily ve 32 letech ukončit profesionální kariéru. Dál pokračoval ve Švýcarsku.

Reklama