Hlavní obsah

Slavia ještě titul neslaví, ale její trenér brankářů už v Rožmitálu dostal hobla

Projekt Středočeského krajského fotbalového svazu Dneska první liga! přinesl při svém pátém pokračování hned několik premiér, novinek a rekordů. Duel o záchranu v E skupině I. B třídy Středočeského kraje mezi domácím Spartakem Rožmitál pod Třemšínem a Březnicí přilákal na stadión rekordních 1100 diváků, což je nejvyšší počet fanoušků, který na zápas zařazený do tohoto projektu dorazil. Rožmitál ve skvělé atmosféře vyhrál po remíze 3:3 v základní hrací době na penalty 6:5 a udělal důležitý krok k záchraně.

Dneska první liga v Rožmitálu

 
Článek

Oba týmy měly tradičně své patrony. Rožmitál dostal bývalého brankáře mj. Slavie, Tottenhamu nebo Queen´s Park Rangers Radka Černého, protivník pak Jiřího Jarošíka, držitele mistrovských titulů ze čtyř zemí (slavil se Spartou, CSKA Moskva, Chelsea a Celtikem). Oba mají zkušenosti z Anglie, a tak zápas v sobě nesl lehký nádech nejsledovanější ligy světa Premier League.

Rožmitál po celý zápas doháněl ztrátu, ale nakonec se radoval ze dvou bodů. Po remíze 3:3 porazil v tabulce poslední Březnici 6:5 na penalty. V rámci projektu Dneska první liga! se domácí tým dočkal výhry vůbec poprvé.

Než se patron Rožmitálu stihl pořádně podělit o radost se svými hráči, už se Černý ocitl nad hlavami domácích fotbalistů. „Hobla jsem snad nikdy nedostal. Největší euforii jsem zažil, když jsme s Tottenhamem v Ligovém poháru v odvetě semifinále po dlouhé době porazili Arsenal 5:1 a všichni byli u vytržení," řekl Černý, který jako trenér brankářů ve Slavii byl už v sobotu blízko zisku titulu, ale o nejcennější domácí trofej budou muset sešívaní stále ještě bojovat v posledním kole proti Brnu.

Utkání opět rozhodovala čtveřice žen, které zápas zvládly s naprostým přehledem. „Utkání v Rožmitálu beze zbytku naplnilo poslání projektu, aby se všichni přítomní fotbalem bavili a měli z něho radost," pochvaloval si předseda Středočeského krajského fotbalového svazu Miroslav Liba.

Reklama