Hlavní obsah

Zářez u videa! Itálii naštval sudí červenou kartou, ani technika sporům nezabrání

Soul

Revoluce nefunguje. Pořádnou ránu dostali zastánci zavedení videotechniky do fotbalu. Na mistrovství světa do dvaceti let se právě u videa rozhodlo o červené kartě pro hráče Itálie v duelu se Zambií. A tenhle verdikt vyvolal pořádnou vlnu nevole, vypadá to totiž, že kartu měl dostat spíš hráč z Afriky za filmování. Ukazuje se tak, že ani videorozhodčí nezbaví fotbal chyb či diskusí po vynesení verdiktu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fotbalisté Itálie cítili křivdu na MS hráčů do 20 letVideo: sntv

 
Článek

Zaveďte video a chybám bude konec, volají často kluby, když cítí křivdu po některém z výroků sudího. S tímhle tvrzením však teď nejspíš nechoďte na trenéra a fotbalisty Itálie do 20 let. V utkání na MS hráčů této věkové kategorie totiž právě reprezentace z Apeninského poloostrova cítí křivdu a kvůli verdiktu od videa.

Giuseppe Pezzella byl vyloučen poté, co se kolem něj prohnal zambijský útočník. Ten i přes možný drobný kontakt dál neohroženě mířil k brance Itálie, udělal kličku i gólmanovi a následně se poroučel k zemi, aniž by se ho už kdokoliv dotkl. Simuloval? Hlavní arbitr se rozhodl situaci konzultovat s kolegou u videa. Vše trvalo asi dvě minuty. Podle médií došlo několikrát ke změně názoru na tuto situaci, aby nakonec sudí rozhodl, že šlo o faul a Pezzella viděl červenou kartu. Zároveň nařídil trestný kop mimo pokutové území.

Itálie cítila křivdu, nakonec ale i v deseti dokázala v prodloužení zápas vyhrát a v semifinále šampionátu se utká s Anglií.

Reklama

Související témata: