Hlavní obsah

Originální gesto italských fanoušků. Gólmana zasypali penězi

Krakov/Praha

Byl zasypán penězi. A to doslova. Během zápasu fotbalového mistrovství Evropy hráčů do 21 let v Polsku mezi Itálií a Dánském (2:0) se na brankáře squadry azzurry Gianluigiho Donnarummu snesla sprška papírových bankovek. Italští fandové tak dali najevo nesouhlas s tím, že 18letý gólman nepodepsal prodloužení kontraktu, který mu AC Milán nabídlo.

Foto: Profimedia.cz

Obsypaný brankář fotbalistů Itálie do 21 let Gianluigi Donnarumma během utkání s Dánskem.

Článek

Kromě útoků soupeře musel čelit i netradičnímu ataku. Po půlhodině hry úvodního utkání Itálie na EURO fotbalistů do 21 let přistály v bráně Gianluigiho Donnarummy desítky dolarů. Nešlo ale o opravdové.

Fanoušci Itálie tímto gestem projevili nesouhlas s tím, že rodák z Castellammare di Stabia nepodepsal s AC Milán prodloužení kontraktu, který mu vyprší na konci června příštího roku a místo toho chce z klubu přestoupit. Navíc gólmanovo příjmení překřtili z Donnarumma na „Dollarumma". Několikrát během první půle i takto na italskou jedničku pokřikovali.

Donnarumma je v Itálii považován za největší brankářský talent a to, že odmítl s Rossoneri spojit svou další budoucnost vyvolalo poprask. V médiích se už objevily zprávy o tom, že o služby nadějného gólmana stojí Real Madrid, Juventus nebo Paris SG.

Reklama

Související témata: