Hlavní obsah

Co je? Jen jsem kopal do míče, mohl se hájit Oscar. Nezahraje si osm zápasů!

Jen kopal do míče. Ničeho tak hrozného se vlastně brazilský záložník Oscar nedopustil, dalo by se říci. Ale na vyhrocení už tak poněkud vyostřené situace, to stačilo. Byla z toho rvačka. A moc se s ním pak v Číně nemazali. Dostal trest na osm zápasu. Disciplinární komise navíc pětadvacetileté hvězdě Šanghaje IPG udělila pokutu 40 000 jüanů (asi 138 tisíc korun).

Oscar vyvolal šarvátku v čínské lize

 
Článek

Z videa je patrné, že se bojovalo na ostří nože. Důraz na obou stranách nechyběl. A Oscar to neunesl. Bývalý hráč Chelsea, za něhož v zimě Šanghaj zaplatila rekordních 60 milionů eur, kopal bezhlavě do míče v době, kdy byl v utkání s Kantonem (1:1) ve hře. Nic by se normálně nedělo. Ale...

Dvakrát těsně po sobě se mu přitom podařilo z bezprostřední blízkosti zasáhnout protihráče. Nesportovní úmysl byl zřetelný. Alespoň podle disciplinárky.

Jeden ze soupeřových hráčů Oscara srazil na zem a pak už z toho v nastavení první půle byla mela, po níž rozhodčí vyloučil po jednom fotbalistovi z obou týmů. Na Oscara se přitom nedostalo. Až s odstupem.

Reklama

Související témata:
  Dortmund - Atlético dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. Atlético
Dortmund vs. Atlético
Dortmund
Atlético
  Barcelona - PSG dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Barcelona vs. PSG
Barcelona vs. PSG
Barcelona
PSG