Hlavní obsah

Zlín půjde do Superpoháru naštvaný: Nešťastný termín, jedenáct hráčů ale dohromady dáme

Praha

Ostrý start a zároveň první fotbalový svátek čeká na fotbalový Zlín. Ten dnes v 18:00 nastoupí v Uherském Hradišti v bitvě o Superpohár proti Slovanu Bratislava, který v uplynulé sezóně vyhrál pohárovou soutěž na Slovensku. O pohodě ve zlínském týmu ale nemůže být moc řeč. Klubu vadí termín, v němž se zápas hraje. Trenér Bohumil Páník navíc nemůže využít v utkání letní posily, do utkání tak půjde s hodně okleštěným kádrem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zlínský trenér Bohumil Páník není spokojený s termínem, kdy jeho tým čeká bitva o Superpohár proti Slovanu Bratislava

Článek

Zlín postoupil přímo do základní skupiny Evropské ligy a proto zahájil přípravu až v pondělí. Slovan je v jiné fázi přípravy, už za týden hraje první utkání předkola Evropské ligy na půdě Pjuniku Jerevan a výhoda je tedy zcela na jeho straně.

„Je to nešťastný termín. Kvůli Slovanu jsme pohár přesunuli na toto datum, ale nikdo nedomyslel, kdo to bude hrát. My jsme si to zjišťovali a mohou to hrát pouze ti hráči, kteří jsou naši. Ti, kteří naši budou až od 1. července (Podio, Džafič, Bartošák) by hrát neměli," postěžoval si na klubových stránkách trenér Bohumil Páník.

Zlín chtěl jednat o termínu, Slovan prý neodpovídal

Páník tvrdí, že se zlínský klub chtěl se soupeřem domluvit o případné změně termínu, ale to se nepovedlo. „Snažili jsme se, ale oni nám neodpovídají. Zřejmě to řadí velmi vysoko a nechtějí nám dovolit, abychom si mohli mužstvo posílit. Aspoň tak to cítím já. Vidím tam tedy maximálně jednoho hráče, který by nám mohl rozšířit kádr. Nějak to poskládáme. Jedenáct, dvanáct silných hráčů dohromady dáme a ti by ten zápas měli odtáhnout," hlásí zkušený kouč.

V roli kapitána povede mužstvo Zlína do boje Lukáš Pazdera. I on vnímá, že je bratislavský celek před duelem o Superpohár v lepší pozici. „Nevýhodou pro nás je, že máme po dovolené za sebou jen tři tréninky. Půjdeme ale i tak na hřiště s touhou získat další trofej," naznačil Pazdera.

Zápas v Uherském Hradišti má výkop v 18:00 a vysílá ho ČT sport.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín