Hlavní obsah

Triumf nám zvedne sebevědomí, tvrdí hrdina Ševců

Uherské Hradiště

Fotbalisté Zlína získali šest týdnů po triumfu v MOL Cupu další významnou trofej. V obnovené premiéře Česko-slovenského superpoháru, který navazuje na někdejší souboje týmů z obou částí bývalé federace, hráli před 3124 diváky v Uherském Hradišti se Slovanem Bratislava v normální hrací době nerozhodně 1:1, avšak v penaltovém rozstřelu byli poměrem 6:5 úspěšnější.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jean-David Beauguel ze Zlína s trofejí pro vítěze.

Článek
Fotogalerie

V sedmé sérii bratislavský Sekulič přestřelil a útočník Ševců Jean-David Beauguel přesnou trefou rozhodl o vítězství svého celku. Zlíňané tak navázali na svoje předchůdce z roku 1970, kdy tehdejší Gottwaldov zdolal ve finále Československého poháru stejného soupeře rovněž na pokutové kopy.

Tentokrát se stal zlínským hrdinou francouzský forvard Beauguel, který první penaltu za Rundičovu ruku proměnil půldruhé minuty před vypršením řádného času a odvrátil tak hrozící porážku. „Na obě desítky jsem si věřil. Po prvním poločase jsme sice prohrávali, ale pak jsme začali makat a zaslouženě jsme srovnali. Na úvod nové sezóny je to skvělé vítězství nad silným soupeřem. Zvedne nám sebevědomí," tvrdil Beauguel.

Moravský tým představil po přestávce nové akvizice Bartošáka a Džafiče. „Ukázali, že pro nás mohou být značným přínosem. Náš způsob hry by jim měl sedět," pochvaloval si zlínský kouč Bohumil Páník, podle něhož mělo střetnutí dva různé poločasy. „V prvním byl Slovan jednoznačně lepší, byť gól jsme inkasovali dost nešťastně. Po pauze jsme to ale rozbalili a zatlačili jsme Bratislavany do defenzívy. Zaslouženě jsme vyrovnali. Penalty jsou pokaždé loterie, tentokrát jsme v nich byli šťastnější," měl radost.

Páník prozradil, že mu hlavou proběhla vzpomínka na rok 1970, kdy Gottwaldovu vystřílel federální pohár v penaltovém rozstřelu ještě před svým odchodem do Dukly bývalý reprezentant Zdeněk Nehoda. „Nedávno jsem potkal Honzu Klimeše, který se na tom tehdy jako obránce také podílel. Připomněli jsme si to, popřál mně, ať Slovan taky porazíme. Povedlo se, a taky na penalty," usmál se Páník.

Reklama

Související témata: