Hlavní obsah

Legenda hledá nástupce. Poborského pohár míří do Karviné

České Budějovice

Premiérový ročník turnaje Akdemie cup o pohár Karla Poborského v Českých Budějovicích zná svého vítěze. Během tří dnů odehrálo 12 týmů v jihočeském areálu Složiště 31 zápasů, v nichž nabídlo přehlídku skvělých fotbalových dovedností. Vítězem se stal tým Regionální fotbalové akademie (RFA) Moravskoslezského kraje a pohár tak zamířil napříč celou republikou do Karviné. Na reportáž se můžete podívat v přiloženém videu.

O putovní pohár Karla PoborskéhoVideo: FAČR

 
Článek

Turnaj se pod záštitou stříbrného medailisty z EURA 1996 odehrál ve třech dnech a i přes úmorné vedro měl vynikající úroveň. "V rámci Regionálních fotbalových akademií  se snažíme mít z daného kraje vždy to nejlepší, měli jsme tu i skvělé hosty z klubů, kde to dělají mimo akademie nejlíp. Turnaj nám ukázal, že je tady spousta šikovných kluků, a to co sledujeme, tedy především chování hráčů v herních činnostech, jsme tady skutečně viděli," vyjádřil spokojenost s úrovní prvního ročníku turnaje Karel Poborský.

Finálové utkání proti sobě svedlo RFA Moravskoslezského kraje s domácí RFA Jihočeského kraje. RFA z Karviné nakonec zvítězila 4:1 a zvedla nad hlavu kromě talíře pro vítěze i putovní pohár Karla Poborského.

1. ročník turnaje Akademie cup - o pohár Karla Poborského
Vítěz: RFA Moravskoslezského kraje (Karviná)
Finalista: RFA Jihočeského kraje (Č.Budějovice)
Tým s nejlepšími individuálními herními dovednostmi: RFA Olomouckého kraje (Olomouc)
Tým s nejlepší herní odvahou: RFA Jihomoravského kraje (Č. Budějovice)
Tým s nejlepší výstavbou hry od brankáře: 1. FC Slovácko
Tým s nejlepším chováním hráčů v osobních soubojích: Slavia a RFA Olomouckého kraje
Tým s největší snahou o konstruktivní řešení obranných zákroků: RFA Jihomoravského kraje

Reklama