Hlavní obsah

Fraška a ostuda fotbalu!? Normálka, taktika... Němci dál jitří rány Slováků

Pokusný postupový klíč na mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let v Polsku měl dvojí efekt. Ve skupinách se hrálo na vítězství, jen tři zápasy skončily nerozhodně. Šok ovšem přišel na závěr. Italové a Němci proměnili konec vzájemného duelu ve frašku, protože výhra Italů 1:0 posouvala dál oba týmy na úkor Slováků. „Co předvedli Němci a Taliáni, byla jedna velká ostuda fotbalu na takovém šampionátu,“ láteří český kouč slovenského týmu Pavel Hapal a premiér Robert Fico dokonce píše protestní dopis prezidentovi UEFA. Němci se jen smějí...

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Německa se radují z postupu. Porážka na jistotu je posunula dál...

Článek

Krutý postupový klíč znali všichni předem. Tři skupiny, z nichž do semifinále postupují jen vítězové a jeden tým z druhých míst s nejlepší bilancí.

Slováci uhráli ve skupině A šest bodů a 6:3. V sobotu ovšem museli sledovat frašku, jak Italové s Němci v závěru vzájemného duelu nepokrytě uzavřeli pakt o neútočení a závěr odšmrdlali na půlce hřiště. Samozřejmě díky zprávě, že Dánové vedou nad Čechy. Pokud by vedl Lavičkův tým, Italům by výhra 1:0 nestačila.

Němci jsou po invektivách Slováků absolutně v klidu.

„V posledních třech minutách jsme dostali signál, že stávající výsledek bude vyhovovat oběma týmům. Takže je zcela pochopitelné, že jsme zápas dohráli takovýmto způsobem," líčí s maskou nevinnosti trenér Stefan Kuntz.

Hrát na jistou je normální, tvrdí Hrubesch

„Nová pravidla jsou vcelku zákeřná, navíc se hrálo za velkého vedra. Zvládli jsme však postoupit vcelku dobře," rýpe se ve slovenských ránách útočník Davie Selke.

„Nalijme si čistého vína. Když se někdo snaží hrát na jistotu v posledních pěti nebo šesti minutách, je to podle mě úplně normální," směje se dokonce Horst Hrubesch, sportovní ředitel Německého fotbalového svazu (DFB).

„Jestli je fair play, že hrají na to, aby prohráli 0:1... To přece do fotbalu nepatří. Někdo by s tím měl něco udělat, když se to týká takové velké země, jako je Německo," vede si Hapal svou.

Reklama

Související témata: