Hlavní obsah

Fico požádal šéfa UEFA o prověření okolností vyřazení Slováků

Bratislava

Jak slíbil,tak učinil. Slovenský premiér Robert Fico v pondělí vybídl dopisem prezidenta UEFA Aleksandera Čeferina k prošetření okolností, které vedly k vyřazení fotbalové jednadvacítky Slovenska v základní skupině mistrovství Evropy v Polsku.

Foto: Ints Kalnins, Reuters

Zklamaní slovenští fandové

Článek

Slovenský tým pod vedením českého trenéra Pavla Hapala připravila o účast v semifinále sobotní výhra Itálie nad Německem 1:0, která zajistila postup oběma týmům. Hapal již dříve označil výkon obou celků ve vzájemném duelu za ostudu fotbalu. Fico v dopisu vyjádřil pochopení pro Hapalovy výroky.

"Slovenští fotbalisté z pohledu sportovních výkonů udělali všechno pro to, aby si vybojovali postup do další fáze turnaje. Na co ovšem nebyli připraveni, byla fraška v podání hráčů vyspělých fotbalových zemí Itálie a Německa," napsal Fico v dopisu, který ČTK poskytl tiskový odbor úřadu slovenské vlády.

Předseda slovenské vlády vyjádřil přesvědčení, že Čeferin nechá celou záležitost prověřit a že UEFA vytvoří pro další turnaj pravidla, která upřednostní sportovní výkon před možnými neférovými dohodami.

Fico v dopisu také uvedl, že vzniklá situace mu připomenula utkání mistrovství světa v roce 1982, kdy podle něj podobné nedůstojné divadlo sehrály reprezentace Německa a Rakouska na úkor fotbalového trpaslíka Alžírska.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň