Hlavní obsah

Překousl zklamání z Eura jednadvacítek a už se těší na boj o Ligu mistrů

Chomutov

Třiadvacetiletý stoper Filip Kaša prožívá hektické období. Jen pár dní po návratu české reprezentace z mistrovství Evropy jedenadvacítek v Polsku nastoupil v dresu slovenského šampióna MŠK Žilina proti pražské Slavii (0:4)a už 12. července jej čeká 2. předkolo Ligy mistrů s dánským týmem FC Kodaň. „Na souboje se těšíme," avizoval Kaša v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout

Český obránce Žiliny Filip Kaša.

Článek

Co zpětně říkáte na evropský šampionát jednadvacítek?

Jsem zklamaný, že jsem nenastoupil ani do jednoho ze tří našich zápasů, ale na druhou stranu byla už přítomnost na mistrovství pro mě velkou zkušeností. Vážím si toho, že jsem se dostal do nominace. Na stoperském postu byla velká konkurence, když přednost měli Lüftner se Simičem. Oceňuji atmosféru na šampionátu. Akorát mě mrzí, že jsme v duelu s Dánskem nepředvedli lepší výkon.

Zklamání jste musel rychle hodit za hlavu. Bylo těžké se bezprostředně po reprezentační akci zapojit do klubové přípravy v Žilině?

Neměl jsem dovolenou, ale vůbec nejsem naštvaný. Jsem rád, že se mohu s týmem připravovat na vstup do předkola Ligy mistrů. Je to příjemný pocit, když máte před sebou vidinu bojů v evropských pohárech. Ty jsem nikdy nehrál. V Baníku Ostrava, odkud jsem přišel do Žiliny před rokem, tahle možnost nebyla. Na zápasy s Kodaní se moc těšíme.

Co soudíte o FC Kodaň?

Na začátek sezóny je to velmi těžký soupeř. Snad se poučíme z přípravného zápasu se Slavií, kde jsme prohráli 0:4, a předvedeme lepší výkon.

Pro vás bude pikantní předkolo Ligy mistrů i v tom, že za Kodaň může nastoupit váš reprezentační kolega z obrany Michael Lüftner...

S Lüftnerem jsme odehráli ve stoperské dvojici několik zápasů za reprezentační jedenadvacítku v kvalifikační skupině mistrovství Evropy. I teď jsme byli společně na šampionátu. Oba nyní máme šanci zasáhnout do bojů o postup v Lize mistrů. Ale nevím, jestli Lüftner už bude vůbec hrát, uvidíme.

Reklama

Související témata: