Hlavní obsah

Světové jedničky jsme my! Rozjaření Němci vtrhli na tiskovou konferenci

I bez velkých hvězd poprvé v historii vyhráli Pohár FIFA a také to patřičně oslavili. Fotbalisté Německa, úřadující mistři světa, ovládli tradiční generálku pořadatele rok před příštím MS a ve finále v Petrohradu porazili Chile 1:0 gólem Larse Stindla po hrubé chybě v defenzívě soupeře ve 20. minutě utkání. Svěřenci Joachima Löwa navázali na své krajany, kteří v pátek ovládli evropský šampionát do 21 let v Polsku, a měli tudíž důvod k radosti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Němečtí fotbalisté přerušili tiskovou konferenciVideo: sntv

 
Článek

Na oficiální tiskovou konferenci po finálovém zápase vtrhl znenadání zhruba tucet rozjařených německých hráčů vedených Emre Canem a Leonem Goretzkou s lahvemi piva a šampusu. Přítomné řádně pokropili, přitom poskakovali a dokola nadšeně skandovali: „Die Nummer 1 der Welt sind Wir!" (Světové jedničky jsme my).

I Löw se k jejich popěvku na chvíli přidal a poté, co se situace zklidnila a nejmladší tým na turnaji se odebral k dalším oslavám do kabiny, prohlásil: „Jsem neskutečně hrdý na tenhle výběr, byl spolu jen tři a půl týdne a přesto dokázal zvítězit. Arturo Vidal před turnajem tvrdil, že pohár vyhraje Chile, protože mají nejlepší tým na světě. Já mu nyní mohu odpovědět. Nejlepší jsme pořád my!"

Reklama

Související témata: