Hlavní obsah

Bývalý hvězda Barcelony a Juventusu se upsala Paris SG. Manželce se tady líbí, přiznal Dani Alves

Paříž/Praha
Aktualizováno

Tři triumfy v Lize mistrů s Barcelonou, letošní tažení do finále Champions League s turínským Juventusem, ale také dva primáty z Poháru FIFA s brazilskou reprezentací, to je jen dílčí výčet úspěchů nové akvizice fotbalistů Paris Saint Germains Daniho Alvese. Ten dnes podepsal v Paříži dvouletou smlouvu datovanou do konce června 2019, která mu v každé sezóně zaručuje příjem 14 miliónů eur.

Foto: Sport.cz

Dani Alves se upsal na dva roky Paris SG.

Článek

V uplynulém ročníku francouzské ligy skončil Paris SG druhý za Monakem, v Lize mistrů vypadl v osmifinále s Barcelonou, když v odvetě utrpěl ostudný debakl 1:6. Právě defenziva trápila v minulé sezóně pařížský celek, takže není divu, že nakupuje obránce.

Přivedl už Yuri Berchiche ze španělského Realu Sociedad, teď přilákal z turínského Juventusu čtyřiatřicetiletého brazilského obránce Daniela Alvese, od kterého si slibuje, že defenzivu vyztuží. O brazilského beka měl enormní zájem i Manchester City, ten dal ale přednost Francii.

"Přišel jsem, abych v novém klubu vyhrával. Jsem přesvědčen, že s ním zažiju další skvělé okamžiky své kariéry. V posledních letech jsem ostatně sledoval ohromný vzestup klubu, který se stal jednou z bašt evropského fotbalu," nechal se Alves slyšel po podpisu dvouleté smlouvy.

Netajil přitom, že v jeho rozhodování měla velké slovo i manželka. „Pravdou je, že Paříž je jejím oblíbeným městem. Mě zase přitahovali spoluhráči, s nimiž jsem hrával a se kterými se zase sejdu. Ale ze všeho nejvíc mě lákají ambice nového klubu, pro jejichž naplnění ze sebe vydám všechny síly, jako na předchozích štacích," sliboval Dani Alves, který vyhrál španělskou i italskou ligu a teď chce bývalá hvězda Barcelony a Juventusu totéž dokázat s Paris SG i v lize francouzské.

Reklama