Hlavní obsah

Prožil peklo! Práce jsem měl dost, pár šancí jsem pochytal, chválil se Čech

Debaklům je konec. Fotbalový Arsenal se v minulé sezóně musel vyrovnávat s tím, že jakmile šel na hřiště proti Bayernu Mnichov, zápas skončí debaklem. Na letním asijském turné ale Kanonýři naznačili, že s touhle tradicí posledních měsíců je konec. Nad německým gigantem vyhrál Arsenal na penalty a hodně k tomu pomohl i český gólman Petr Čech, jenž odchytal většinu utkání. „S výkonem jsem spokojený. Měl jsem dost práce, nějaké šance jsem pochytal. Ukázalo mi to, že jsem ve velmi dobré kondici, což je nejdůležitější," prozradil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Čech bravurně zničil Jamese a Arsenal pak vyhrál na penalty nad BayernemVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Čech předvedl výborný výkon, proti Bayernu odchytal sedmdesát minut a Gunners nakonec zdolali Bayern po penaltovém rozstřelu. V normální hrací době skončil zápas 1:1. Hrálo se za úmorného vedra, teploměr ukazoval 37 stupňů. „A byla šílená vlhkost vzduchu. Ta byla ještě horší než vedro. Je to, jako když člověk hraje v páře," popsal po utkání bývalý český reprezentant na svých internetových stránkách.

Arsenal přivedl na trávník s kapitánskou páskou a předvedl několik výborných zákroků. Hráče soupeře musel doslova přivádět k zoufalství, protože šlo mnohdy o stoprocentní šance. Zejména James Rodriguez, jenž přišel do Bayernu z Realu Madrid, byl z Čecha nešťastný. A brankářská jednička Kanonýrů zářila spokojeností.

„Byl to první zápas na čínském turné proti skvělému soupeři, který nás prověřil se vším všudy. Pozitivní jsou další odehrané minuty a také to, že jsme dokázali vyrovnat," narážel Čech na vyrovnávací trefu z nastaveného času, kdy se hlavou prosadil Iwobi.

„Byl to oboustranně zajímavý fotbal. Oba týmy se velmi dobře vyrovnaly s tím horkem a vysokou vlhkostí vzduchu. Naši mladí hráči měli možnost se změřit s top týmem a vedli si velmi dobře, což mě potěšilo," dodal.

Reklama