Hlavní obsah

K čemu milióny!? Ruský farmář postavil další arénu pro MS. Stačilo 4500 balíků slámy

Stavropol

Stačilo vzít vidle, trošku načechrat hrací plochu - a unikátní turnaj mohl začít. Ruský farmář postavil ze slámy celý fotbalový stadión, aby se tak vysmál závratným nákladům na novou arénu v Petrohradu. Stadión pro 64 000 diváků bude jedním z hostitelských stánků mistrovství světa v roce 2018. Zajímavou legrácku si můžete prohlédnout v přiloženém videu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ruský farmář postavil fotbalový stadión ze slámyVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Jen pro srovnání. Slámová Zenit Arena, jak ji postavil farmář Roman Ponomarjov na poli za městem Stavropol, vyšla šprýmaře na nějakých 675 dolarů. Naopak skutečná Zenit Arena v Petrohradu rychle spotřebovala rozpočet ve výši 720 miliónů dolarů.

Farmář přistoupil ke svému projektu s velkým nadhledem. Co jeho dílko postrádá na smělých liniích a moderní architektuře, hravě vynahrazuje venkovským šarmem.

Ponomarjovova arena byla postavena od základů s použitím přibližně 4500 balíků slámy. Do hlediště se vejde 300 fanoušků, inaugurační turnaj se za účasti místních amatérských týmů uskutečnil minulý víkend.

"Je dobré probudit v lidech nadšení a vytvořit náležitou atmosféru před světovým šampionátem," utahuje si Ponomarjov jemnou satirou z nesmírně drahého projektu skutečné Zenit Areny. "Přijde mi celkem divné, jak se náklady na stadión a časový rámec výstavby zvyšují..."

Petrohradský klub nicméně přijal konkurenční stadiónek ze slámy v dobrém rozmaru a nabídl originálnímu staviteli Ponomarjovovi volnou vstupenku na příští zápas Zenitu...

Reklama

Související témata: