Hlavní obsah

První derby ovládla Sparta, Prahu čeká anglické finále

Praha

Ligový ročník v Česku ještě nezačal, ale Sparta už se může radovat z prvního vyhraného fotbalového derby. V rámci souboje o páté místo na CEE Cupu hráčů do 19 let zvítězili Letenští přesvědčivě 3:0 po trefách Jana Fortelného, Martina Kotoučka a Radima Prokopce. Ve finále tohoto mládežnického turnaje se potkají dva anglické kluby – Burnley a Everton. Souboj o pohár se hraje ve středu od 18:00 v Ďolíčku. Vstupné stojí 100 Kč a v plné výši bude převedeno na konto UNICEF.

Sparťanská devatenáctka porazila Slavii 3:0 a na CEE Cupu končí pátá.Video: CEE Cup

 
Článek

Obě pražská „S" se musela s vidinou trofeje rozloučit už v základní skupině. Sparta hned na úvod nedokázala zužitkovat velké příležitosti a prohrála s Burnley 0:1. Následná výhra 10:0 nad kanadskými Prostars stačila pouze k zařazení do boje o páté místo.

Slavia v prvním klání porazila rumunskou Academii Sport Team 6:0, v rozhodujícím souboji o postup však podlehla tureckému Altinordu 1:3, přestože v závěru dohrával celek z Izmiru v deseti. Po prohře s odvěkým rivalem na sešívané nakonec zbylo jen šesté místo.

V Ďolíčku se střetne Everton s Burnley

Fotbaloví fanoušci mají ve středu jedinečnou možnost seznámit se s úrovní anglické Premier League hráčů do 18 let. Dva z týmů z této soutěže se střetnou na hřišti Bohemians ve finále CEE Cupu.

Everton si zajistil účast v závěrečném klání po bezbrankové remíze s makedonskou Akademií Panděv a výhře nad maďarským Györy ETO 6:0. Stejným výsledkem liverpoolský celek přemohl také FK Sarajevo, s nímž se potkal v semifinále. Výraznou postavou „Toffees" je teprve šestnáctiletý útočník Ellis Simms, jenž se na postupu podílel pěti góly. V týmu je přitom krátce, protože teprve v létě přestoupil z Manchesteru City.

Zatímco Everton patřil k favoritům turnaje, v případě Burnley je postup velkým překvapením. Nováček dorostenecké Premier League hned v první střetnutí porazil sparťanské obhájce poháru 1:0, poté si poradil 3:1 s kanadskými Prostars a v semifinále zdolal 2:1 po penaltách favorizované turecké Altinordu.

Pokud se rozhodnete přijít na finále zhlédnout ukázku anglické kopané, přispějete zároveň částkou 100 korun konto UNICEF. „Letošní příspěvek bude směřovat do Rwandy, kde trpí chronickou podvýživou 38 procent dětí. Diváci svým vstupným přispějí na nákup odolných plodin, nebo podporu projektu dobytčích bank, které mohou pomoct z dlouhodobého hlediska," vysvětluje výkonná ředitelka UNICEF ČR Pavla Gomba.

V Ďolíčku se navíc před finálovým utkáním bude od 15:00 konat Living Solution Kid´s football day. Na děti čeká fotbalová školka, umělecká vystoupení a odměny za fotbalové výkony.

Reklama

  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.