Hlavní obsah

Zázrak! Fotbalista Ruschel se po letecké havárii chystá zpět na hřiště

Sao Paulo

V listopadu přežil pád letadla s fotbalisty brazilského klubu Chapecoense, nyní se obránce Alan Ruschel chystá vrátit na hřiště. Jeden ze tří hráčů mužstva, kteří z leteckého neštěstí vyvázli, by se měl poprvé představit 7. srpna při přípravném utkání na stadionu Barcelony.

Foto: Profimedia.cz

Přeživší Alan Ruschel z týmu Chapecoense se vrací k fotbalu.

Článek

"Alanův návrat je důležitým krokem v jeho zotavování a zároveň velkým mezníkem ve znovuobnovování klubu. Vzhledem k důležitosti a významu tohoto zápasu si myslíme, že je to ideální příležitost ke comebacku," uvedli zástupci Chapecoense v oficiálním prohlášení.

Letadlo s fotbalisty Chapecoense se zřítilo v Kolumbii cestou na finále Jihoamerického poháru do Medellínu. Pád přežilo pouze šest pasažérů včetně tří fotbalistů, devatenáct hráčů zahynulo.

Ruschel při havárii utrpěl zranění páteře a po operaci strávil dva týdny v nemocnici. Vyvázl i další obránce Neto, jenž přežil pod troskami téměř deset hodin, a brankář Jakson Follmann, kterému lékaři museli amputovat nohu.

Tým se i díky solidaritě ostatních klubů podařilo obnovit a v květnu už Chapecoense vyhrálo první trofej díky obhajobě titulu v šampionátu státu Santa Catarina. Barcelona pozvala Brazilce k přátelskému utkání na Camp Nou už týden po havárii, termín byl definitivně stanoven v červnu

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín