Hlavní obsah

Fanoušci šílí, slavné jméno je zpět v sestavě Realu

Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid zaznamenali na závěr přípravného turné ve Spojených státech amerických první vítězství, výběr hvězd zámořské ligy MLS porazili v penaltovém rozstřelu 4:2, po základní hrací době byl stav nerozhodný 1:1. Na výhře svěřenců trenéra Zinedina Zidanea se v Chicagu podílel i jeho syn Luca, jenž nastoupil k prvnímu zápasu za áčko Realu a v rozstřelu chytil jednu penaltu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zidane junior v brance Realu, Bílý balet poprvé v zámoří vyhrálVideo: sntv

 
Článek

Úřadující španělští mistři a vítězové Ligy mistrů v předchozích třech zápasech turné, na němž jsou bez nejlepšího hráče světa Cristiana Ronalda, prohráli s Manchesterm United, Manchesterem City a Barcelonou. V utkání s výběrem hvězd MLS Zidane prostřídal všechny hráče a nasadil postupně tři brankáře Keylora Navase, Rubéna Yáňeze a nakonec od 72. minuty Lucu.

Skóre před 61 428 diváky na stadionu Soldier Field otevřel dvacetiletý talent Realu Borja Mayoral, jenž v 59. minutě po přihrávce dalšího mladíka Daniho Ceballose obstřelil Stefana Freie v brance All-Star týmu. Do penalt poslal duel čtyři minuty před koncem zblízka hlavičkou Dom Dwyer.

Devatenáctiletému Zidaneovi se však povedla odplata hned několik minut nato, když Dwyerovi chytil hned první pokus rozstřelu. Následně Giovani dos Santos nastřelil břevno, a protože za Real proměnili všichni čtyři střelci Karim Benzema, Gareth Bale, Mateo Kovačič a Marcelo, mohl se madridský klub radovat z vítězství.

Zápas hvězd MLS proti evropskému týmu se hrál třináctým rokem po sobě a hosté zaznamenali sedmou výhru.

"Některé věci se nám tady na turné povedly, ale když tolik zápasů v řadě nevyhrajete, tak prostě nemůžeme být spokojení a šťastní," hodnotil zámořské turné Zidane senior. "Tohle všechno ale byla jenom příprava, důležité bude, jak si povedeme ve velkých zápasech, které nás čekají," dodal.

První soutěžní zápas čeká Real Madrid v úterý 8. srpna, kdy se ve Skopje utká o Superpohár UEFA s vítězem Evropské ligy Manchesterem United. "Máme jen pár dní na odpočinek a další přípravu. Víme, na čem musíme ještě zapracovat," vyhlásil kouč.

Reklama