Hlavní obsah

Real Madrid - Manchester Utd. 2:1Real slaví další trofej! Mourinho na Superpohár znovu nedosáhl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Casemiro 1 : 0
52. Isco 2 : 0
62. Lukaku 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid rozšířili svoji bohatou sbírku o další triumf. Španělští vítězové Ligy mistrů ve Skopje porazili v Superpoháru UEFA Manchester United, jenž v květnu opanoval Evropskou ligu, 2:1 a trofej získali celkově počtvrté. Více triumfů mají jen Barcelona a AC Milán, a to pět. Svěřenci kouče Zinédina Zidanea se zároveň stali třetím týmem v historii soutěže, který obhájil vítězství.

Foto: Ognen Teofilovski, Reuters

Fotbalisté Realu Madrid slaví triumf v Superpoháru. S trofejí Sergio Ramos.

Článek
Fotogalerie

Superpohár putuje do Španělska poosmé za posledních devět let. Real soupeře od začátku přehrával a vedl po gólech Casemira a Isca. Manchester už jen snížil dorážkou letní posily Romela Lukakua, který se trefil hned v prvním soutěžním utkání za United.

Real nastoupil bez své hvězdy Cristiana Ronalda v základní sestavě, ale příliš mu to nevadilo. Na hřišti rychle získal převahu a dobýval blok Manchesteru. Všechny hvězdy na hřišti pak převyšoval dříč středu pole Casemiro, který nejen dobře bránil, ale především útočil.

Už po čtvrthodině hry trefil břevno a ve 24. minutě otevřel skóre. Naběhl si na pas Carvajala a ve skluzu překonal gólmana De Geu. Gól však zřejmě padl z ofsajdu.

"Prohráli jsme o gól a jeden jejich gól byl z ofsajdu. Takže při využití videa by to bylo 1:1 a prodloužení," prohlásil kouč Manchesteru José Mourinho.

Po změně stran rozhodl Isco

Manchester se dostával jen do náznaků a finální fázi řešil špatně zejména Pogba. To Real nadále dominoval a Benzemu a Kroose musel vychytat De Gea. V 52. minutě už ale španělskému gigantovi vyšla skvěle kombinační akce, Isco si narazil s Balem a ocitl se sám před brankářem, kterému nedal šanci střelou k tyči.

Manchester mohl rychle odpovědět, ale Pogbovu hlavičku vyrazil Navas a z dorážky Lukaku přestřelil. Jenže o pár minut později Navas opět vyrazil střelu Matiče jen před sebe, u míče byl jako první Lukaku a tentokrát se nemýlil.

Vyrovnat mohl Rashford, který měl velkou šanci, ale gól nedal. Real si tak už výhru pohlídal, navíc ji mohl ještě navýšit, jenže Bale trefil břevno a Vázqueze skvěle vychytal De Gea.

Trenér Manchesteru José Mourinho tak ani na pátý pokus neporazil svůj bývalý klub a utekla mu tak šance na zisk jediné velké trofeje, která mu ještě ve sbírce chybí. Naopak Real slaví obhajobu Superpoháru, což se dosud povedlo pouze v roce 1990 AC Milán a v roce 1973 Ajaxu Amsterdam.

Utkání o fotbalový Superpohár UEFA ve Skopje:
Real Madrid - Manchester United 2:1 (1:0)
Branky: 24. Casemiro, 52. Isco - 62. Lukaku. Rozhodčí: Rocchi - Di Liberatore, Tonolini (všichni It.). ŽK: Ramos, Carvajal - Lingard, Rashford. Diváci: 35 000.
Real: Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Modrič, Casemiro, Kroos - Isco (74. Vázquez), Benzema (83. Ronaldo), Bale (74. Asensio). Trenér: Zidane.
Manchester: De Gea - Valencia, Lindelöf, Smalling, Darmian - Matič, Herrera (56. Fellaini) - Lingard (46. Rashford), Pogba, Mchitarjan - Lukaku. Trenér: Mourinho.

Reklama