Hlavní obsah

Dojemný večer. Barcelona hostila znovuzrozený tým

Byl to emotivní zápas. Fotbalisté Barcelony přivítali v přípravě na novou sezónu brazilský tým Chapecoense, který v listopadu potkala letecká tragédie, při které zemřelo 71 lidí. Přežili jen tři hráči a všichni se na slavném Camp Nou představili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Barcelona hostila brazilský znovuzrozený tým ChapecoenseVideo: sntv

 
Článek

Obránce Alan Ruschel, brankář Jakson Follman a obránce Helio Neto. Tři jediní přeživší hráči listopadové tragédie. Ruschel, který si poranil při pádu letadla páteř, přivedl znovuzrozený tým Chapecoense jako kapitán a odehrál zhruba půl hodiny. Follman, jenž přišel o nohu, provedl s Netem čestný výkop.

Před osmi měsíci se s brazilským týmem zřítilo letadlo cestou na finále Jihoamerického poháru do Medellínu. I vzhledem k následné solidaritě ostatních celků se klub podařilo obnovit.

Jedním z týmů, jenž okamžitě podal pomocnou ruku, byla i Barcelona. Ta tenkrát pomohla částkou 250 000 tisíc eur a v pondělí přispěla polovinou z výtěžku z přátelského utkání, které vyhrála 5:0. Gólově se v něm prosadili Gerard Deulofeu, Sergio Busquets, Lionel Messi, Luis Suárez a Denis Suárez. V neděli zahájí Messi a spol. sezonu Španělským Superpohárem proti Realu Madrid.

Reklama

Související témata: