Hlavní obsah

Mourinho cítil křivdu. Pak ale udělal gesto, na které fanoušek nikdy nezapomene

Skopje

Ani se třemi novými posilami Matičem, Lukakuema a Lindelofem, za něž klub vysázel v přepočtu téměř čtyři a půl miliardy korun, neuspěl fotbalový Manchester United v makedonském Skopje, kde v úterním Superpoháru podlehl Realu Madrid 1:2. Kouč poražených José Mourinho si sice stěžoval, že jeho tým jednou inkasoval z ofsajdu, ale i tak po utkání udělal pěkné gesto.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Zklamaný kouč Manchesteru United José Mourinho po porážce v Superpoháru.

Článek

Fanoušci Realu Madrid a Manchesteru United společně tancovali

Alespoň jeden z fanoušků United mohl odjíždět ze Skopje díky charismatickému kouči spokojen. Mourinho totiž na stadiónu vlastnoručně předal malému příznivci anglického velkoklubu medaili, kterou obdržel při závěrečném ceremoniálu.

„Podívejte se, i když něco vyhraju, někdy si prostě medaile neschovávám pro sebe. Natož když prohraju. Já bych medaili zastrčil někde u sebe doma, ale pro toho kluka to určitě bude něco, na co nikdy nezapomene. Pro mě medaile moc neznamenají," vysvětloval své gesto portugalský stratég.

„Byl to klučina v dresu Manchesteru United, vůbec nevím, odkud je," dodal. Mourinho přitom podobné gesto neudělal poprvé. Když vyhrál s Chelsea v roce 2006 Premier League, hodil medaili fanouškům na tribunu. Stejně naložil s cenným kovem i po vítězství v Community shield v roce 2015.

Ze Skopje odjížděl kouč poražených s pocitem křivdy. „Prohráli jsme o branku a jeden jejich gól byl z ofsajdu. Takže při využití videa by to bylo 1:1 a prodloužení," stěžoval si.

Reklama