Hlavní obsah

Už žádná idylka! Nedvěd se domáhá peněz od Číňanů. Tvrdík vyrukoval s obranou

Praha

Idylka se zbortila. Záležitost možná skončí u soudu. Pavel Nedvěd se domáhá v přepočtu 15 miliónů korun od čínské společnosti CEFC, její v Česku nejviditelnější zástupce Jaroslav Tvrdík se ale ohrazuje, že žádný problém není. Vše je tak, jak to má být, o nějakém nepatřičném postupu Číňanů vůči české fotbalové hvězdě nedávné minulosti podle něj nemůže být řeč. Informace o tomto sporu přinesla ČT.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Nedvěd.

Článek

Nedvěd před časem opakovaně vyrazil do Číny, a to i v rámci delegace prezidenta Miloše Zemana. Měl svým jménem a přítomností pomáhat rozvoji tamního fotbalu. Idylické záběry jsou ještě v živé paměti. Ale nebylo to zadarmo. Tedy nemělo být. Nedvěd postrádá 600 tisíc eur, které mu Číňané měli podle smlouvy o propagaci zaplatit Alespoň tak to tvrdí Nedvědův právník Bronislav Šerák.

„Vím, že to není plněné," uvedl pro ČT Nedvěd s tím, že vymáhání přenechává advokátovi. Ten upřesnil, že předmětem smlouvy byla Nedvědova účast na propagaci CEFC.

Šéf evropské odnože čínské společnosti Tvrdík však odmítá, že by český držitel Zlatého míče měl důvody ke stížnostem. Nepopírá přitom, že smlouva mezi Nedvědem a CEFC existuje. Dokonce jsou podle něj dvě.

„Z jedné jsme plnili 100 procent a u druhé jsme připraveni poskytnout plnění ve výši 50 procent, protože prostě plnění v celém rozsahu smlouvy nebylo poskytnuto," napsal Tvrdík ČT bez dalšího upřesnění. Podle všeho není vyloučeno, že záležitost bude řešit soud.

Reklama