Hlavní obsah

Futsalový šlágr se proměnil v boj o život. Prezident Sparty zkolaboval

Praha
Aktualizováno

Prestižní šlágr se proměnil v dramatický boj úplně jiného charakteru, než mohl kdokoliv očekávat. Během úvodního kola první futsalové ligy mezi Spartou a Plzní v hale na Podvinném mlýně zkolaboval v hledišti prezident Sparty Zdeněk Větrovský, který v tu chvíli začal bojovat o život. Ten pokračuje i po převozu do nemocnice, kde je udržován v umělém spánku. Na přání rodiny nejsou další informace poskytovány.

Foto: achiv Sparta Praha futsal

Ilustrační foto

Článek

Zápas byl přerušen za stavu 4:4 v čase 17:17 druhého poločasu. Prezident pražského klubu krátce předtím zkolaboval a přítomný lékař ihned zahájil masáž jeho srdce. Zhruba třináct minut se čekalo na příjezd sanitky a přivolané lékařské posily pomáhaly s oživováním. Otřesení plzeňští futsalisté odešli do kabin, sparťané vše dlouho sledovali přímo z palubovky. Sudí konzultovali s delegátem, co bude s utkáním dál.

Hlasatel po dalších několika minutách vyzval šokované fanoušky, aby opustili halu. Utkání bylo předčasně ukončeno. Lékaři dál přímo v hledišti pokračovali ve své práci a po dalších dlouhých minutách byl prezident Sparty sanitkou převezen do nemocnice, kde je udržován v umělém spánku. Další informace o jeho zdravotním stavu nejsou k dispozici, rodina požádala o respektování soukromí.

Reklama

Související témata: