Hlavní obsah

Fotbalista Carvalho byl ve Španělsku odsouzen za krácení daní

Bývalý obránce Chelsea a Realu Madrid Ricardo Carvalho se stal dalším fotbalistou, který byl ve Španělsku odsouzen za daňové úniky. Portugalskému reprezentantovi, jenž momentálně hraje čínskou superligu, soud vyměřil trest sedm měsíců vězení a pokutu 142 882 eur (3,7 miliónu korun).

Foto: Profimedia.cz

Portugalský obránce Ricardo Carvalho na archivním snímku z EURO 2016.

Článek

Stejně jako argentinská hvězda Lionel Messi, který byl za krácení daně odsouzen vloni k 21 měsícům, ale ani Carvalho za mříže nemusí. Podle španělských zákonů si mohou odsouzení za nenásilné trestné činy s dosud čistým rejstříkem odpykat tresty kratší než dva roky na podmínku na svobodě.

Carvalho byl obviněn za zatajení příjmů z osobnostních práv v letech 2011 a 2012, kdy hrál za Real Madrid. Na daních tak podle úřadů neodvedl 545 981 eur. Fotbalista svou vinu uznal a částku doplatil, díky čemuž soud snížil žalobcem navrhovaný trest 12 měsíců vězení a pokutu 300 000 eur.

Problémy s berním úřadem má i kanonýr Realu Cristiano Ronaldo, který v červenci před soudem vypovídal ke svému obvinění z daňových úniků, které státní zástupce vyčíslil na 14,7 miliónu eur. Formální žaloba ale zatím nebyla vznesena.

Vyšetřování ve Španělsku čelili i Radamel Falcao, Fabio Coentrao či trenér José Mourinho.

Reklama

Související témata: