Hlavní obsah

Podá si holka světovou hvězdu? Mladá fotbalistka senzačně kandiduje na Gól roku

Curych

Francouzský útočník Olivier Giroud z Arsenalu, ale poprvé i brankář a také osmnáctiletá fotbalistka z Venezuely jsou v závěrečné nominaci na Gól roku v anketě FIFA. Držitel Ceny Ference Puskáse bude vyhlášen 23. října v Londýně na galavečeru FIFA, jehož vrcholem je dekorování nejlepšího hráče sezóny.

Cena FIFA - Olivier GiroudVideo: fifa.com

 
Článek

Cena FIFA - Deyna Castellanos

Cena FIFA - Oscarine Masuluke

O trojici finalistů v anketě gól roku rozhodují fanoušci. U Girouda v prvním kole hlasování ocenili jeho trefu takzvaným kopem škorpióna v novoročním zápase anglické ligy proti Crystalu Palace. Jednatřicetiletý fotbalista ho označil za nejlepší, jaký kdy vstřelil. Mezi finalisty se dostal jako první Francouz v historii.

Teenagerka z Venezuely Deyna Castellanosová uchvátila fanoušky gólem z poloviny hřiště na loňském mistrovství světa hráček do 17 let v Jordánsku. Už loni se do finálové trojice dostala její krajanka Daniuska Rodríguezová díky parádnímu sólu.

Třetím, kdo zůstal ve hře o Puskásovu cenu, je poprvé v historii brankář. Jihoafričan Oscarine Masuluke se v poslední minutě zapojil do útoku a nůžkami dal vyrovnávací gól týmu Baroka FC proti Orlandu Pirates.

Kdo získá Cenu Ference Puskáse za Gól roku v anketě FIFA?
Olivier Giroud
62,2 %
Deyna Castellanosová
13,5 %
Oscarine Masuluke
24,3 %
Celkem hlasovalo 3029 čtenářů.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín