Hlavní obsah

Tragédie! Brankář nepřežil srážku se spoluhráčem

Svědky tragické události byli diváci v nedělním utkání nejvyšší fotbalové ligy v Indonésii. Po srážce se spoluhráčem na hřišti zemřel později v nemocnici gólman Choirul Huda, ostřílený strážce branky týmu Persela Lamongan. Informovala o tom agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Tragická smrt brankáře HudyVideo: sntv

 
Článek

Huda se ve 44. minutě utkání ve snaze zachytit míč vrhl pod nohy dvojici hráčů, jeho spoluhráč Ramón Rodrigues ho při tom nešťastně zasáhl kolenem do hlavy. Po srážce byl kapitán mužstva při vědomí a ohmatával si zlomenou čelist. Krátce nato však zkolaboval, ztratil vědomí a byl neprodleně odvezen do nemocnice.

Tam o několik hodin později bývalý gólmana indonéské reprezentace zemřel. Když za ním spoluhráči dorazili po výhře 2:0, dozvěděli se, že otec dvou dětí zraněním podlehl po zástavě srdce. Podle lékařů, kteří se ho snažili hodinu neúspěšně oživit, utrpěl traumatická poranění, v jejichž důsledku došlo k zástavě dýchání a srdce.

Osmatřicetiletý Huda byl skutečnou legendou klubu, za níž ho také vedení Persely označilo v poctě na Twitteru. V týmu působil od roku 1999 a jeho dres oblékl ve více než pěti stovkách zápasů.

Reklama

Související témata: