Hlavní obsah

Sexuální skandál ve Švédsku! Fotbaloví reprezentanti posílali funkcionářce obscénní fotky

Stockholm

Švédským fotbalem otřásá skandál! Bývalá reprezentantka a později svazová funkcionářka Gunilla Axénová zveřejnila informace o tom, že v minulosti byla terčem sexuálního obtěžování ze strany členů mužského národního týmu. Švédský svaz ihned svolal krizový mítink, na němž se chce incidentem zabývat.

Foto: Profimedia.cz

Švédská fotbalová reprezentace na ME v roce 2004.

Článek

„Mám za to, že dělají to, co mají, když teď vše vyplavalo na povrch," řekla deníku Expressen projektová manažerka švédského národního týmu Cecilia Sandellová.

Axénová uvedla, že se stala terčem sexuálního harašení v polovině minulé dekády. Někteří členové reprezentace jí měli mimo jiné posílat nevyžádané fotografie svých penisů.

„Tohle je pro mě zcela nová informace a upřímně, jsem tím šokován. Co na to říct...celé to zní zcela absurdně. Potřebuji zjistit více informací, abychom mohli začít jednat. Něco takového je neakceptovatelné," hřímal generální sekretář svazu Håkan Sjöstrand.

Axénová vyšla s informaci až nyní, protože podle svých slov v době, kdy se měl incident stát, na svazu začínala a necítila podporu.

„Snažila jsem se na to upozorňovat, ale necítila jsem podporu. Byla jsem ve své funkci nově a chtěla jsem si zkrátka svoji práci udržet," vysvětlovala.

Reklama