Hlavní obsah

Divočina v divizi! Bývalý český fotbalový reprezentant inzultoval rozhodčího, zápas předčasně ukončen

Praha
Aktualizováno

Bývalý fotbalový reprezentant Radek Šírl inzultoval v utkání divize C rozhodčího. Zápas jeho týmu Zbuzan proti Vysokému Mýtu byl za stavu 0:1 předčasně ukončen a šestatřicetiletému domácímu hráči hrozí trest.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radek Šírl ještě v dresu Bohemians 1905. Hráče Zbuzan teď čeká velký trest...

Článek

V 36. minutě dostal Šírl červenou kartu za napadení soupeře, do kterého v přerušené hře nejprve vrazil rukama a ležícího hráče poté ještě nakopl. Po vyloučení strčil do asistenta rozhodčího a hlavního zezadu udeřil pěstí do hlavy, až upadl na zem.

"Do děje zápasu se vložil hráč domácích Šírl. Během chvíle stačil napadnout jak našeho hráče Kopřivu, tak rozhodčí. Od fotbalu si tak pravděpodobně na hezkých pár měsíců odpočine," píše se na webu SK vysoké Mýto.

Podle zápisu o utkání se Šírl neuklidnil ani poté a při odchodu ze hřiště sudímu ještě vyhrožoval. "Já si na tebe počkám, já ti ji napálím opravdu, ať máš důvod to ukončit," cituje ho v zápisu hlavní rozhodčí Matěj Cichra.

"Červená karta během zápasu. Hrubé nesportovní chování, protože fyzicky napadl soupeře," líčí sudí v zápisu. "Prudké vražení soupeře oběma rukama do oblasti krku v přerušené hře s následkem pádu, poté ležícího soupeře nakopl do oblasti stehna. Po udělní ČK strčil oběma rukama zepředu do hrudi asistenta rozhodčího a následně zezadu prudce udeřil zaťatou pěstí hlavního rozhodčího do oblasti spánku, ucha, což zapříčinilo pád rozhodčího na zem," pokračuje Cichra.

"Tudíž došlo k inzultaci rozhodčího. Při odchodu z hrací plochy dále vyhrožoval rozhodčímu. Poté byl domácími spoluhráči zpacifikován a odveden do kabiny," dodává.

Za Zbuzany v divizi C hrají i další bývalí prvoligoví fotbalisté Radek Dosoudil, Mario Lička nebo Marek Kincl. Po 11 kolech patřilo středočeskému nováčkovi v tabulce páté místo.

Reklama

Související témata: