Hlavní obsah

Dva roky natvrdo! Červená mi udělala červeno před očima, ponesu následky, lituje Šírl

Praha

Během kariéry zvedl s Petrohradem nad hlavu také trofeje pro vítěze Poháru UEFA či evropského Superpoháru. Teď si ale bývalý reprezentant Radek Šírl (36) od fotbalu dva roky odpočine. V dresu divizních Zbuzan napadl soupeře a inzultoval rozhodčího. Odměnou mu je nepodmíněný zákaz startu na 24 měsíců! „Trest beru, můj zkrat je neomluvitelný,“ uvědomuje si internacionál, jehož Zbuzany navíc dostaly pokutu 150 tisíc korun a zápas s Vysokým Mýtem prohrály kontumačně 0:3.

Zkrat Radka ŠírlaVideo: Fortuna Gól snů

 
Článek

Radek Šírl, fotbalista Zbuzan

Máte pro svůj úlet nějaké vysvětlení?

Především chci říct, že svého činu samozřejmě lituju. Neustál jsem vyhrocenou situaci po sportovní ani po lidské stránce. Pan rozhodčí za nic nemůže, mně prostě přetekly nervy. Teď už nic nevrátím a ponesu následky.

Jak kritickou situaci ze svého pohledu s odstupem vidíte?

Sám si ji moc nedokážu vysvětlit... Prohrávali jsme nula jedna, hrálo se na těžkém terénu. Došlo k zákroku na gólmana, což se stává. Jenže já měl najednou všeho plnou hlavu, bouchlo ve mně a za oplácení jsem dostal červenou kartu. Neustál jsem ji a zatáhl pana rozhodčího za krk. Myslel jsem, že dostanu jen žlutou. Červená mi udělala červeno před očima.

Věděl jste hned, že je zle?

Jsem hodně emotivní a zapálený do hry. Po incidentu mi došlo, že někdy moc nepřemýšlím, což je velký problém. Kdybych po vyloučení odešel do kabiny, kluci by zápas dohráli. Jeho oprávněné ukončení mě hodně mrzí.

Prý jste se rozhodčímu omluvil.

Deset, patnáct minut jsem všechno vydýchával. Rozhodčí už byl v kabině a já ho nechtěl rušit. Sám jsem byl naštvaný, psychicky špatný. Kontaktoval jsem ho ale hned druhý den ráno po telefonu. Omluvil jsem se mu a on moji omluvu přijal.

Když jste skončil v Bohemce, sám jste říkal, že se musíte podobných blikanců v nižších soutěžích vyvarovat. Docela paradox, ne?

Neměly by se stávat nikde. Jsem hodně soutěživý typ, chci vyhrávat. Když se nedaří, většinou to v sobě potlačuju. Jenže někdy vybouchnu, bohužel hodně nesmyslně.

Jak se k vám postavili v klubu?

Jsem rád, že mě neodříznou. Domluvili jsme se, že můžu chodit dál trénovat. Vedení i klukům v kabině jsem se omluvil, protože zápas je zkontumován a tři body pryč.

Chcete ještě vůbec ve fotbale pokračovat?

Určitě, hraju ho přece celý život. Teď mám první velký problém... Pokusím se udržovat. Věřím, že se po odmlce do fotbalu zase vrátím. (Šírl může po roce požádat o prominutí druhé půlky trestu - pozn. red.)

Je trest pro bývalého fotbalového reprezentanta Radka Šírla za jeho zkrat v divizním utkání přiměřený?
Ano.
79,8 %
Ne.
20,2 %
Celkem hlasovalo 2772 čtenářů.

Reklama

Související témata: