Hlavní obsah

Jásajícího střelce poslali fanoušci k zemi. Měl slavit někde jinde, odsekl kouč poražených

Slavil dva góly na půdě soupeře a domácí příznivci ho tvrdě ztrestali. Cristiana Benaventeho z Charleroi trefil v nedělním duelu belgické ligy v Antverpách jeden z fanoušků plechovkou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Na Cristiana Benaventeho přilétla z hlediště plechovkaVideo: sntv

 
Článek

Benavente vstřelil v 28. minutě už svůj druhý gól v utkání a během oslavy své trefy na průběžných 2:1 vyběhl se spoluhráči až pod sektor domácích příznivců, z něhož kromě kelímků s pivem přilétla také tvrdá plechovka. Podle některých zdrojů šlo o dýmovnici.

Peruánského záložníka zasáhla do ramene. Třiadvacetiletý forvard se na chvilku s bolestivou grimasou skácel k zemi, ale následně pokračoval v utkání dál.

Kouč Antverp Laszlo Boloni pro trpícího hráče soupeře neměl moc pochopení. „Taky si mohl vybrat nějaké jiné místo pro oslavu gólu," komentoval trenér domácích incident.

Provokovat nechtěl

„Já jsem ale nechtěl nikoho provokovat, prostě jsem instinktivně běžel dál a pokračoval v oslavě," bránil se Benavente.

Za svého hráče se pochopitelně postavil klubový manažer Charleroi Pierre-Yves Hendrickx. Podle něj by měl být Benavente zcela zbaven jakékoliv viny na vzniklé situaci a Antverpy by měl stihnout trest.

„Tady musí liga rázně jednat, protože našemu hráči přilétla plechovka na hlavu. Doufám, že se to také objeví v zápisu od rozhodčího. Nicméně myslím, že by vše měla vyřešit pokuta, protože žádný další problém už během zápasu nenastal," uvedl Hendrickx po vítězství svého klubu 3:1.

Reklama

Související témata: