Hlavní obsah

Drama až do úplného konce! O titulu rozhodla neproměněná penalta z 96. minuty

Tbilisi/Praha

Větší drama to snad ani nemohlo být. O titulu v gruzínské fotbalové lize rozhodla neproměněná penalta z 96. minuty posledního ligového kola mezi Dinamem Tbilisi a Torpedem Kutaisi, čili celky na prvním a druhém místě tabulky. Vzhledem k neúspěšné exekuci zvítězilo 1:0 Torpedo, a jeho hráči mohli začít oslavovat první titul po patnácti letech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Neproměněná penalta v GruziiVideo: sntv

 
Článek

Boj o titul vyvrcholil v poslední možnou chvíli. Nejúspěšnější gruzínský fotbalový tým Dinamo Tbilisi hostilo na svém hřišti největšího soupeře Torpedo Kutaisi. K zajištění prvního místa stačila hráčům Dinama remíza.

Ta však vzala za své čtvrt hodiny před koncem, kdy se trefil hostující Kapanadze. Nicméně domácí měli velkou šanci srovnat, a zajistit si tak třetí titul z posledních šesti letech.

V nastaveném čase nařídil hlavní rozhodčí pokutový kop. Hráči Torpeda, uvědomujíc si sílu okamžiku, se okamžitě na arbitra vyrojili, leč sudí byl neoblomný. Z opakovaných záběrů je vidět, že obránce hostů Guruli kopl domácího útočníka Kovtaljuka, ale ten předvedl velmi teatrální pád.

K penaltě se postavil teprve jednadvacetiletý Kitešvili. Jeho ránu doprostřed brány ale vykopl brankář Kvaskhvadze a tím, že rozhodčí ihned ukončil zápas, mohla radost Torpeda vypuknout naplno. Nic na ní nezkazila ani následná červená karta pro záložníka Tugushiho.

Klub z druhého největšího města Gruzie slavil první titul od sezóny 2001/2002, celkově čtvrtý.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články