Hlavní obsah

Berbr je zlo, netají internacionálové. Proto se Vízek obává dalšího cirkusu

Praha

Volit nebudou, o osud českého fotbalu se však internacionálové dál zajímají. V úterý se v Nymburce koná mimořádná valná hromada FAČR, která se na druhý pokus pokusí zvolit svého předsedu a nástupce Miroslava Pelty. Nepůjde však jen o funkci šéfa, ale ve hře také je, jaký vliv si zachová strahovský místopředseda Roman Berbr. V přiloženém videu si poslechněte názor Ladislava Vízka, který se obává dalšího cirkusu.

Ladislav Vízek o mimořádné Valné hromadě FAČRVideo: Sport.cz

 
Článek

Čas na změnu? Mnozí by si ji přáli. Nic ovšem nenasvědčuje tomu, že by Roman Berbr ztratil reálnou moc nad českým fotbalem.

„Já vidím Berbra jako zlo pro český fotbal. On říká, že si svoji pozici vypracoval. Ale jakým způsobem si ji vypracoval? Tomu bych oponoval," vyjádřil se jednoznačně Vladimír Šmicer pro Digi Sport.

„Berbr je velmi silný v ovlivňování lidí. Záleží tedy na delegátech, jak se k tomu postaví," poukazuje Karol Dobiaš. „Pokud nebude chtít Berbr sám, není reálné, že by šel fotbal dál bez něj," uvědomuje si také Miroslav Kadlec. „Na druhou stranu, volba je demokratická a každý má právo kandidovat," přidává se Pavel Kuka.

Reprezentanti straní Fouskovi

Na předsedu jsou znovu dva kandidáti. Bývalý generální sekretář Petr Fousek a šéf marketingové společnosti STES Martin Malík.

„Mým favoritem je Fousek. Slušný člověk, umí cizí řeči. Diplomat, který se nesníží k žádné zákeřnosti. Jenže valnou hromadu povede Berbr, který chce Malíka," kaboní se Ladislav Vízek.

Také další bývalí reprezentanti straní Fouskovi. „Je to i můj favorit a přeji mu, ať je zvolen," říká Dobiaš. „Malík se vyzná v marketingu, ale Fousek mi je přece jen bližší. Z fotbalového prostředí ho více znám, dobře se orientuje na půdě UEFA i FIFA," doplňuje Kuka.

Netají, že před volbou předsedy byl zvyklý na širší diskusi a podrobnější představení kandidátů.

„Projevuje se, že současný stav je dost únavný. Takže já si přeji jediné. Ať už je předseda zvolen, aby byl čas pracovat, abychom se zase zvedli," odpovídá mu Kadlec.

Reklama

Související témata: