Hlavní obsah

Real porazil Grémio a jako první obhájil vítězství na MS klubů

Abú Zabí
Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid jako první tým v historii obhájili vítězství na mistrovství světa klubů. "Bílý balet" ve finále turnaje kontinentálních šampionů ve Spojených arabských emirátech porazil brazilské Grémio 1:0.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Real Madrid - GremioVideo: sntv

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Pachuca - Al Džazíra

Španělský favorit měl v Abú Zabí drtivou převahu, ale proměnil jedinou z mnoha šancí. V 53. minutě rozhodl hvězdný Portugalec Cristiano Ronaldo z přímého kopu.

Svěřenci Zinédina Zidana rok 2017 zakončili ziskem páté trofeje a navázali na letošní triumfy ve španělské nejvyšší soutěži, Lize mistrů, domácím Superpoháru a evropském Superpoháru UEFA.

Skóre finále otevřel až v úvodu druhého poločasu Ronaldo, který propálil zeď Grémia a zamířil přesně k tyči. Pětinásobný držitel Zlatého míče se o chvíli později radoval podruhé, ale gól tentokrát neplatil kvůli ofsajdu Karima Benzemy.

Real dominoval a mohl zvýšit, úřadujícího vítěze Poháru osvoboditelů však několikrát podržel Marcelo Grohe. Brankář Grémia vytáhl střelu Luky Modriče na tyč a zastavil další pokusy Ronalda a střídajícího Garetha Balea.

Madridský celek ovládl MS klubů celkově potřetí, čímž vyrovnal dosavadní rekord Barcelony. S úhlavním rivalem se Real utká příští týden v rámci španělské ligy.

V souboji o třetí místo na turnaji mexická Pachuca porazila domácího zástupce Al Džazíru jasně 4:1.

Fotbalové mistrovství světa klubů v Abú Zabí:
Finále:
Real Madrid - Grémio 1:0 (0:0)
Branka: 53. Ronaldo.
O 3. místo:
Al Džazíra - Pachuca 1:4 (0:1)
Branky: 57. Mubarak - 37. Urretaviscaya, 60. Jara, 79. De la Rosa, 84. Sagal z pen.

Reklama

Související témata: