Hlavní obsah

Kuka si zahraje derby naposledy. O to víc touží zošklivit Spartě vstup do nového roku

Praha

Přísahal, že to bude jeho poslední derby v životě. „Řekl jsem do padesáti a dost. A příští rok mi v červenci padesát bude, takže letos hraju za slávistické internacionály proti Spartě naposledy. Samozřejmě s tím, abych jí vstup do nového roku trochu znechutil,“ vykládal rozesmátý Pavel Kuka, když zval všechny pravověrné příznivce pražských „S“ na tradiční Silvestrovské derby, jež se bude hrát i letos v pražském Edenu.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Řepka a Pavel Kuka v Silvestrovském derby Sparty se Slavií.

Článek

„Ale pozor, my jsme mančaft omladili, abychom nepříznivou bilanci posledních let zlomili," reagoval promptně Jiří Novotný, který se ujal role letenského manažera a sám sebe pochopitelně do mužstva také nominoval.

Sparta chce skutečně slib svého manažera naplnit, takže půjde do derby s kádrem, v němž se objeví i dva hráči účinkující stále ještě na ligových trávnících. Jiří Novotný totiž angažoval gólmana Davida Bičíka a navíc i Marka Matějovského hrajícího v Mladé Boleslavi.

„A to mám ještě příslib od Honzy Kollera, že by mohl také přijet. Vánoce obvykle tráví ve Francii, ale letos chce být v Čechách," chlubil se Novotný.

„Já mám stejný slib od Patrika Bergra, ale je to také jen na třicet procent," nenechal se trumfnout Kuka.

Předběžné soupisky pro Silvestrovské derby:
Slavia: Martin Vaniak - Lukáš Došek, Adam Petrouš, Martin Hyský, Martin Müller, Jaroslav Černý, Karel Piták, Pavel Kuka, Ivo Ulich, Patrik Berger, Stanislav Vlček, David Kalivoda, Rudolf Skácel, Tomáš Hrdlička, Zdeněk Šenkeřík.
Sparta: David Bičík - Lukáš Zelenka, Jiří Novotný, Marek Kincl, Jiří Jarošík, Luděk Stracený, Václav Koloušek, Jan Flachbart, Tomáš Hübschman, Tomáš Čížek, Marek Matějovský, Vlastimil Vidlička, Jan Koller

Z předešlých 31 silvestrovských soubojů obou pražských rivalů jich Slavia vyhrála jednadvacet, Sparta ovládla klání jen šestkrát.

Derby pražských S bude mít v poslední den roku v pražském Edenu obvyklou režii. Nejdříve proti sobě od 11 hodin nastoupí veteráni nad 45 let, od 12 hodin pak dojde k duelu internacionálů nad 35 let.

„Před ním uctíme minutou ticha památku legendy obou pražských S Josefa Pešiceho," připomínal šéf pořádající agentury Nio sport Václav Čičatka, že na velkého fotbalistu a trenéra při loučení s letošním rokem v Edenu nezapomenou.

Jeden problém však Silvestrovské derby provází. Po výtržnostech fanoušků v minulých letech byla kapacita ochozů snížena na tisícovku, vstupenky se navíc nebudou v Edenu vůbec prodávat. Diváci si je musí do 29. prosince objednat buď přes Odbor přátel Slavie, fanklub Sparty či na oficiálním webu akce silvestrovske-derby.cz.

Reklama