Hlavní obsah

Můj fotbal živě se vrací ke kořenům, přijedou i Thurn-Taxisové

Praha

Nová sezóna projektu Můj fotbal živě zřejmě nemohla mít lepší výkop než v Loučeni, malém městečku nedaleko Nymburka. Utkání I. B třídy skupiny C ve Středočeském kraji proti TJ Pátek bude v neděli od 10:45 na pořadu ČT sport. Místní klub je nejstarším u nás a může se pyšnit tím, že jeho hráči odehráli vůbec první fotbalové utkání na českém území.

Foto: Sport.cz

S týmem Doubravy se v rámci projektu radoval i patron týmu Luděk Mikloško (vpravo nahoře).

Článek

Stalo se tak v dubnu roku 1893 a tedy takřka na den přesně po 125 letech odehrají Loučenští další utkání, tentokrát proti mužstvu TJ Pátek a Můj fotbal živě bude u toho. Fotbalem však nebude naplněná jen neděle, kdy se od 11:00 utkají výše zmiňované jedenáctky. Fotbalové slavnosti se totiž odehrají v rámci celého víkendu. Zámek Loučeň ve spolupráci s FAČR a jejich partneři připravili v sobotu od 11:00 na zámku pro malé i velké fanoušky bohatý program plný fotbalových atrakcí a soutěží.

Vrcholem sobotního programu bude historická rekonstrukce utkání loučeňské zámecké jedenáctky, která se namísto původního týmu Regatty utká s výběrem československých internacionálů. Hrát se bude přímo v parku loučeňského zámku, kde před 125 lety probíhaly tréninky původního družstva. Hráče dal dohromady syn tehdejšího majitele panství princ Erich Thurn-Taxis a právě jeho vnuci Fritz a Viktor Thurn-Taxis poctí svojí návštěvou i víkendové fotbalové slavnosti.

Neděle se pak ponese v duchu utkání FK Loučeň - TJ Pátek, navíc v přímém přenosu na ČT sport. Patrony zápasu jsou herci z populárního seriálu Okresní přebor Ladislav Hampl (Jarmil) a Leoš Noha (Áda Větvička).

Reklama

Související témata:
Loučeň
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG