Hlavní obsah

Pohárové peklo. Fanoušci se rvali s policií na stadiónu i v ulicích

Peklo. Na hřišti i v hledišti. Při finále řeckého poháru mezi PAOK Soluň a AEK Atény tryskaly emoce, plály ohně a tekla krev. V akci bylo na 5000 policistů, fanoušci se rvali před zápasem i po něm. Na hřišti přitom vyhrál PAOK 2:0 a podruhé v řadě získal pohárovou trofej. Sudí udělil během utkání tři červené karty, dvě na straně vítězů, jednu viděl hráč AEK.

Fotbaloví fanoušci se v Řecku střetli s policiíVideo: Reuters

 
Článek

Když na sebe mají narazit PAOK a AEK, je policie v pohotovosti. Už pár hodin před výkopem oba fanouškovské tábory musela rozdělit za pomoci slzného plynu. Vzduchem létaly kameny, chuligáni zapalovali auta i další věci. Násilnosti pokračovaly pak i přímo na stadiónu, kam našlo cestu pětatřicet tisíc lidí.

Zápas byl rizikový i kvůli tomu, že poslední ligový duel těchto soupeřů zůstal před dvěma měsíci nedohrán a rovněž loňské finále poháru provázelo násilí. Při nedohraném duelu vběhl na trávník i rozzuřený majitel PAOKu se svojí ochrankou, u pasu měl pistoli a dával najevo nespokojenost s verdikty sudího. Řecká liga byla následně přerušena a FIFA poslala Řecku důrazné varování, že může přijít z její strany trest zákazu startu v profesionálních soutěžích.

I proto byl na utkání nominován španělský rozhodčí, aby nebylo pochyb o jeho nestrannosti. Sudí nakonec vytasil tři červené karty a na stadiónu kromě ohňů vzplály i vášně. Po závěrečném hvizdu se násilí opět přeneslo do ulic města a policie měla hodně práce.

Reklama

Související témata: