Hlavní obsah

Suárez s Cavanim nechybí ve výběru Uruguaye pro fotbalové MS

Kanonýři Luis Suárez z Barcelony a Edinson Cavani z Paris St. Germain jsou hlavními hvězdami uruguayského týmu pro fotbalové mistrovství světa v Rusku. Trenér Óscar Tabárez zařadil do konečné nominace osm hráčů, kteří se podíleli na čtvrtém místě na šampionátu v JAR v roce 2010. Na předchozím MS v Brazílii bylo jedenáct členů současného výběru.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Barcelonský Luis Suárez nesouhlasí s výrokem sudího během utkání španělské ligy v Levante. Slavný katalánský klub prohrál 4:5.

Článek

V mužstvu jsou kromě obou ofenzivních hvězd i opory jako brankář Fernando Muslera, stoperská dvojice z Atlética Madrid Diego Godín a José María Giménez, další zkušení obránci Maxi Pereira a Martín Cáceres či záložník Cristian Rodríguez.

Do Ruska se podívají i mladí středopolaři Rodrigo Bentancur z Juventusu, Lucas Torreira ze Sampdorie Janov a Nahitan Nández z Bocy Juniors. Při závěrečném zužování kádru vypadli devatenáctiletý záložník Federico Valverde a útočníci Nicolas Lodeiro a Gastón Ramírez.

Dvojnásobní mistři světa Uruguayci se ve skupině A utkají s Egyptem, Saúdskou Arábií a domácím Ruskem.

Konečná nominace Uruguaye:
Brankáři: Martín Campaňa (Independiente/Arg.), Fernando Muslera (Galatasaray/Tur.), Martín Silva (Vasco da Gama/Braz.).
Obránci: Martín Cáceres (Lazio Řím/It.), Sebastián Coates (Sporting Lisabon/Portug.), José María Giménez, Diego Godín (oba Atlético Madrid/Šp.), Maximiliano Pereira (FC Porto/Portug.), Gastón Silva (Independiente/Arg.), Guillermo Valera (Peňarol).
Záložníci: Giorgian de Arrascaeta (Cruzeiro/Braz.), Rodrigo Bentancur (Juventus/It.), Diego Laxalt (FC Janov/It.), Nahitan Nández (Boca Juniors/Arg.), Cristian Rodríguez (Peňarol), Carlos Sánchez, Jonathan Urretaviscaya (oba Monterrey), Lucas Torreira (Sampdoria Janov/It.), Matías Vecino (Inter Milán/It.).
Útočníci: Edinson Cavani (Paris St. Germain/Fr.), Maximiliano Gómez (Celta Vigo/Šp.), Cristhian Stuani (Girona/Šp.), Luis Suárez (Barcelona/Šp.).

Reklama

Související témata: