Hlavní obsah

Uruguay - Uzbekistán 3:0 Uruguay v generálce na MS dala tři góly

Praha

Fotbalisté Uruguaye se s domácími fanoušky před odletem na mistrovství světa v Rusku rozloučili vítězstvím 3:0 nad Uzbekistánem. Poslední přípravný duel před šampionátem naopak nevyšel Islandu, který proti Ghaně neudržel vedení 2:0 a remizoval 2:2.

Článek

Domácí v Montevideu nad jasným outsiderem zvítězili díky brance Giorgiana De Arrascaety, z penalty se prosadil Luis Suárez a skóre uzavřel José Giménez. Uzbekistán navíc posledních deset minut dohrával bez vyloučeného obránce Akramjona Komilova.

Uruguay si připsala třetí vítězství za sebou a v posledních devíti zápasech jen jednou prohrála. Jihoamerický celek vstoupí do mistrovství přesně za týden zápasem s Egyptem a poté se ve skupině utká se Saúdskou Arábií a Ruskem.

Generálka naopak vůbec nevyšla Islandu, který nad Ghanou vedl po prvním poločase díky brankám Káriho Árnasona a Alfreda Finnbogasona. Jenže hosté po přestávce soupeře přitlačili a v 66. minutě snížil Nuhu Kasim a tři minuty před koncem vyrovnal Thomas Partey. Nováček mistrovství světa a čtvrtfinalista Eura tak už pět zápasů čeká na výhru, čtyřikrát přitom prohrál.

Přípravná fotbalová utkání před mistrovstvím světa:
Montevideo: Uruguay - Uzbekistán 3:0 (1:0)
Branky: 32. De Arrascaeta, 54. Suárez z pen., 73. Giménez. ČK: 79. Komilov (Uzb.).
Reykjavík: Island - Ghana 2:2 (2:0)
Branky: 6. Árnason, 40. Finnbogason - 66. Kasim, 87. Partey.
18:00 (Osijek) Chorvatsko - Senegal,
19:00 (Lugano) Švýcarsko - Japonsko, (Moskva) Írán - Litva.
19:30 (Leverkusen) Německo - Saúdská Arábie,
20:45 (Poznaň) Polsko - Chile.

Reklama

Související témata: