Hlavní obsah

Slavia trumfla pořadatele, Slovan přivítá ve svojí režii v Edenu

Praha
Aktualizováno

Rozčarování bylo veliké. Slovenští pořadatelé vybouchli a ve čtvrtek oznámili, že druhý ročník Česko-slovenského Superpoháru mezi Slovanem a Slavií se z bezpečnostních důvodů v dlouhodobě plánovaném termínu 29. června v Bratislavě neuskuteční. Sešívaní je trumfli a chopili se utkání sami. Pozvali soupeře k sobě do Edenu, utkají se s ním ve stejný den.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slovanu Bratislava Dušan Perniš během utkání základní skupiny Evropské ligy I proti pražské Spartě.

Článek

Tak přece, vítězové české a slovenské pohárové soutěže se utkají. Sice ne formou oficiálního Česko-slovenského Superpoháru, ale v přátelském utkání. Hrát se bude v pátek 29. června od 18:30 v Edenu a vstup je zdarma.

Oba kluby o dohodě informovaly na svých webech.

„Jsem rád, že jsme se domluvili aspoň na úrovni klubů. Jsme potěšeni, že Slovan Bratislava přijal pozvání k přípravě," říká Jaroslav Tvrdík, šéf Slavie.

Soupeř vítá její vstřícný přístup. „Zápas sice bude veden jako přípravný, ale my ho budeme brát jako neoficiální Česko-slovenský Superpohár a přistoupíme k němu se vší vážností," slibuje Ivan Kmotrík, viceprezident Slovanu.

Slovan se vrátí po pětadvaceti letech

„Je skvělé, že nakonec vyhrál fotbal a díky přístupu obou klubů změříme síly s tradičním federálním rivalem. V Edenu se představíme po pětadvaceti letech, což bereme velmi prestižně," poukazuje Kmotrík.

Oba kluby odehrají během příštího pátku dva zápasy. Slovan si už dříve domluvil duel se Zenitem Petrohrad v Salcburku. Sešívaní zase od 15:30 nastoupí také proti Viktorii Žižkov.

„Doufáme, že si fanoušci přijdou užít kvalitní zápas vítězů pohárů obou zemí. Po zklamání, které zrušení Superpoháru vyvolalo, máme šanci vidět oba kluby v Edenu," říká Tvrdík.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články