Hlavní obsah

Karviná - Táborsko 2:0Karviná v poháru vyřadila druholigové Táborsko a je v osmifinále

Karviná

Fotbalisté Karviné se stali dalším osmifinalistou domácího poháru. Svěřenci Romana Nádvorníka ve třetím kole MOL Cupu doma zdolali druholigové Táborsko 2:0. Ve druhém poločase se gólově prosadili Filip Panák a střídající Adriel D'Avila Ba Loua z Pobřeží slonoviny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Budínský z Karviné.

Článek

Úvodní půle v Karviné moc šanci nenabídla, ale hned na začátku druhého dějství se změnilo skóre. Ve 47. minutě Čolič z dlouhého autu našel Panáka a jeho hlavička se štěstím zapadla k tyči. Pojistku přidal v 64. minutě Ba Loua, který se trefil přesnou střelou krátce po příchodu na hřiště.

Slezané mohli v závěru vedení navýšit, ale volný Ramírez z malého vápna hlavičkoval nepřesně. Nádvorník si tak připsal vítězství nad bývalým zaměstnavatelem a Karvinští si spravili chuť po nedělní domácí ligové prohře 0:2 s poslední Duklou Praha, po níž hráči dostali od klubu pokuty.

"Utkání s druholigovými týmy jsou ošemetná, a proto jsem rád, že jsme to zvládli. V první půli nám chyběl větší pohyb a klid ve finální fázi. Rozhodl vstup do druhé půle, po gólu jsme se uklidnili a měli zápas až do konce pod kontrolou," zhodnotil duel kouč Nádvorník pro web Karviné.

3. kolo fotbalového poháru MOL Cupu:
MFK Karviná - MAS Táborsko 2:0 (0:0)
Branky: 47. Panák, 64. Ba Loua. Rozhodčí: Machálek - Pochylý, Dresler.
Sestava Karviné: Pastornický - Čolič, Panák, Krivák, Moravec - Janečka (76. Dramé), Smrž - Guba (73. Letič), Budínský, Tusjak (62. Ba Loua) - Ramírez. Trenér: Nádvorník.

Reklama