Hlavní obsah

Opava - Sparta 0:0, 3:4 na pen.Sparta je ve čtvrtfinále MOL Cupu. V Opavě rozhodl až penaltový rozstřel

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Opavy prohráli ve středu v osmifinále MOL Cupu na domácím hřišti se Spartou, když nezvládli penaltový rozstřel. Rozhodující penaltu neproměnil v šesté sérii domácí Jan Schaffartzik. Během základní hrací doby a prodloužení branka nepadla. Sparta si tak jako poslední zajistila účast ve čtvrtfinále.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Opavský fotbalista Jan Schaffartzik sleduje rozehrávku sparťana Tomáše Wiesnera v osmifinále MOL Cupu.

Článek
Fotogalerie

Pokud se Sparta chtěla fanouškům revanšovat za nepovedený nedělní zápas s Jabloncem 0:0, příliš se jí to nepovedlo. Na Letné mohou být spokojeni hlavně s postupem.

Pohárový duel na půdě ligového nováčka moc šancí nenabídl, a tak není divu, že utkání dospělo do situace, kdy musel vítěze určit až penaltový rozstřel. A ani v tom pražský tým nešel suverénně za postupem.

V první sérii neproměnil svůj pokus Stanciu, ve třetí sérii jej napodobil jeho krajan Chipciu. Nebýt toho, že se nevedlo ani opavským střelcům, mohl duel skončit senzací.

Rozhodlo se nakonec až v šesté sérii rozstřelu, kdy byl sparťan Frýdek úspěšný a domácí Jan Schaffartzik musel dát, aby Opavu udržel ve hře. Jenže svůj pokus neproměnil a slavit mohla Sparta.

Už dříve do čtvrtfinále poháru postoupily Olomouc, Ostrava, Karviná, Liberec, Teplice, Bohemians Praha 1905 a obhájce trofeje Slavia.

Osmifinále fotbalového poháru MOL Cupu:
SFC Opava - Sparta Praha 0:0, na penalty 3:4.
Penalty proměnili: Simerský, Kayamba, Smola - Kanga, Pulkrab, Mebrahtu, Frýdek. Neproměnili: Kuzmanovič, Jursa, Schaffartzik - Stanciu, Chipciu. Rozhodčí: Jílek - Kotalík, Pečenka. ŽK: Hrabina, Kayamba, Janetzký - Frýdek, Wiesner, Mebrahtu.
Opava: Fendrich - Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek - Jurečka (79. Kayamba), Schaffartzik, Janetzký, Řezníček (77. Jursa), Zapalač (113. Kuzmanovič) - Juřena (97. Smola). Trenér: Kopecký.
Sparta: Heča - Wiesner (79. Pulkrab), Radakovič, Costa, Čivič - Chipciu, Kanga, Stanciu, Frýdek, Plavšič (112. Hložek) - Tetteh (20. Mebrahtu). Trenér: Ščasný

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín