Hlavní obsah

Ostrava - Liberec 2:1 PPOstrava prošla do semifinále poháru, postup vydřela v prodloužení

Ostrava

Fotbalisté Ostravy zdolali ve čtvrtfinále poháru Liberec 2:1 po prodloužení. Domácí otočili zápas ze stavu 0:1, vítězný gól dal ve 102. minutě střídající Ondřej Šašinka. Baník v jarní části sezony zaznamenal teprve druhou výhru v soutěžním utkání, i ta první byla v únoru v lize proti Liberci. Mezi poslední čtyři týmy národního poháru se ostravský celek probojoval po 13 letech.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva brankář Liberce Filip Nguyen a Ondřej Šašinka z Ostravy v gólové šanci během čtvrtfinále poháru.

Článek
Fotogalerie

Baník začal po sérii ligových neúspěchů s přestavěnou zálohou aktivně, ale vydrželo mu to jen čtvrt hodiny, do úvodního gólu Liberce. Ideální Hybšův centr z levé strany ještě lépe trefil Sýkora a Budinský proti jeho voleji neměl nárok.

Domácí poté znejistěli a soupeř toho mohl gólově znovu využít: projektilu Potočného z velkého vápna však v 39. minutě stálo v cestě břevno. Ostravu tak postavil znovu na nohy Baroš, který před přestávkou po centru Kuzmanoviče přehlavičkoval Nguyena.

Baník se ve druhé půli nadechl a stupňoval tlak. Z řady závarů však nic nevytěžil a utkání se muselo prodlužovat. Pak už měli domácí čisté gólové možnosti: Fillovu ránu z šestnáctky vyrazil Nguyen a liberecký brankář ve spolupráci s obránci zázračně zmařil i hlavičku Stronatiho. Do třetice se už ostravské mužstvo dočkalo a po rohu se do odraženého balonu ukázkově opřel střídající Šašinka.

Liberec byl ve druhé půli prodloužení aktivnější. Musa ale z úhlu mířil jen do boční sítě, ve 117. minutě si ve výborné pozici špatně zpracoval míč Kozák a nedůrazná koncovka Budinskému nenadělala problémy.

Čtvrtfinále fotbalového poháru MOL Cupu:
Baník Ostrava - Slovan Liberec 2:1 po prodl. (1:1, 1:1)
Branky: 43. Baroš, 102. O. Šašinka - 16. Sýkora. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Flimmel. ŽK: Stronati, O. Šašinka - Mikula, Oscar, Sýkora. Diváci: 5734.
Ostrava: Budinský - Fillo, Procházka, Stronati, Fleišman - Holzer, Jánoš (114. Mešaninov), Jirásek (112. Hrubý), Granečný - Kuzmanovič (108. Diop), Baroš (62. O. Šašinka). Trenér: Páník.
Liberec: Nguyen - Mikula (106. Koscelník), Kačaraba, Karafiát, Hybš - Breite (106. Musa), Oscar - Sýkora (77. Mara), Potočný, Malinský (66. Pešek) - Kozák. Trenér: Hornyák.

Reklama

Související témata: