Hlavní obsah

Derby už v semifinále? Je tady! Slavia přivítá Spartu ještě třikrát do konce sezony...

Praha
Aktualizováno

Fotbaloví fanoušci se mají na co těšit. Hned třikrát do konce sezony ještě uvidí pražské derby Slavia–Sparta. Atraktivní scénář zařídil páteční los semifinále MOL Cupu. Sešívaní domácí pohár obhajují, pro Letenské je jedinou letošní nadějí na zisk některé z trofejí. Ve druhém duelu Baník Ostrava přivítá pražské Bohemians. Úřední termín zápasů je 24. dubna, finále pak 22. května. Vítěz poháru si zajistí start ve 3. předkole Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Guélor Kanga ze Sparty a Miroslav Stoch ze Slavie během derby.

Článek

Tak si termíny shrňme. V neděli 14. dubna se hraje 28. ligové kolo, Slavia hostí Spartu a Eden už je vyprodaný.

Oba rivalové jistě drží také postupové příčky do skupiny o titul v nadstavbové části nejvyšší soutěže. Slavia tabulku vede, Sparta je třetí. Pokud si tyto příčky udrží i po 30. kole, v úplně posledním kole celé ligy pak sešívaní znovu přivítají největšího rivala, který dost možná bude asistovat u dekorování Slavie ligovým mistrem.

A teď bum, los si zašpásoval. Vysněné finále poháru se konat nebude, Slavia narazí na Spartu již v semifinále MOL Cupu. Zápas má úřední termín 24. dubna.

Zisk trofeje je cílem pro oba

„Chtěli jsme hrát doma, protože letošní ročník poháru je pro nás anabází po hřištích soupeřů... Nestalo se, čeká nás další derby. O to pikantnější, že v Edenu nás v dohledné době čekají hned tři derby. Jsme však ve hře a uděláme vše pro zisk poháru," reaguje na los člen letenského představenstva Adam Kotalík.

Sešívaní mají kliku, z jedenácti posledních pohárových zápasů nastoupí podeváté doma. „Jsme rádi, že v nabitém programu nebudeme muset cestovat. Vybudovali jsme však silný kádr pro tři soutěže a všechny chceme vyhrát," ujišťuje Jiří Bílek, bývalý kapitán týmu a nyní člen představenstva.

Baník může být spokojený

Nejspokojenější může být ostravský Baník. I díky Barošově „boží ruce" vyřadil Liberec a také v semifinále bude mít výhodu domácího prostředí.

Přivítá pražské Bohemians, kteří v domácím poháru tak daleko došli poprvé po dlouhých 27 letech.

„Chceme minimálně do finále," těší se Darek Jakubowicz, člen představenstva vršovického klubu.

„Start ve třetím předkole Evropské ligy je pro všechny velkým lákadlem. Důležité je, že nastoupíme doma, kde máme velkou podporu fanoušků," pochvaluje si internacionál Marek Jankulovski, sportovní ředitel Baníku.

Kdo se probojuje do finále MOL Cupu?
Slavia s Bohemians 1905
14,9 %
Slavia s Ostravou
50,9 %
Sparta s Bohemians 1905
12,5 %
Sparta s Ostravou
21,7 %
Celkem hlasovalo 1902 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.