Hlavní obsah

Postup do finále poháru, to by bylo něco neuvěřitelného, říká Stronati

Ostrava

Výtečně naladění nedělní velikonoční výhrou ve slezském derby nad Opavou 2:0 půjdou ve středu odpoledne (v 17 hodin, podrobná online reportáž na Sport.cz) fotbalisté Baníku Ostrava bojovat o postup do finále MOL Cupu (22. května). V cestě jim stojí pražští Bohemians 1905, které v této ligové sezoně už dvakrát porazili, aniž by inkasovali gól (1:0 venku a 2:0 doma).

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Nemanja Kuzmanovič (vlevo) se raduje se svým spoluhráčem Milanem Jiráskem.

Článek

„Bohemka, to je podle mého nevyzpytatelný soupeř. Vůbec bych ji nenazýval nějakým outsiderem, bude to strašně těžký zápas. Ale víme, že to bude o nás, o tom, jak k tomu přistoupíme a jak budeme hrát. Pokud ale tak, jako v posledních zápasech, tak bych se toho nebál," říká záložník Robert Hrubý, jenž do utkání proti Opavě naskočil jako střídající hráč, dá se tedy očekávat, že dnes bude hrát od první minuty.

„Podíváme se jak na tom kluci jsou zdravotně a do zápasu půjdou ti, kteří jsou stoprocentně fit, abychom to nepřepískli a měli s kým pak hrát ligu," naznačuje trenér Bohumil Páník. Velký výběr ale nemá. Do sestavy se vrátí Martin Fillo, který derby vynechal kvůli osmi žlutým kartám, zranění jsou ale stále Martin Šindelář, Milan Baroš i Jakub Šašinka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Střelec vítězného gólu Baníku Ostrava Ondřej Šašinka (vlevo) a Milan Baroš oslavují ligové vítězství nad Bohemians 1905.

„Motivaci máme velkou. Tady se pořád propírá, zda dáváme větší váhu lize, nebo poháru, ale je potřeba hrát naplno úplně všechno. Když spekulujete, tak se to nevyplácí," upozorňuje Páník. „Bohemka má poslední dobou výborné výsledky, vrátili se jim zranění hráči, taky toho měli hromadu. Nadechli se, mají velkou motivaci, stejně jako my. Je to podobné jako u nás, taky dlouho nebyli v poháru tak daleko," přemítá ostravský trenér.

Baník si výhrou nad Opavou (2:0) zajistil účast v nadstavbové skupině o titul. O nějakém uspokojení ale hráči nechtějí slyšet. „Byli bychom sami proti sobě," zdůrazňuje Hrubý. „Nesmíme polevit, naopak musíme makat ještě více," doplnil jej stoper Patrizio Stronati. Baník se může do finále domácího poháru dostat po 13 letech, v roce 2005 soutěž i vyhrál. „Pokud se nám povede postoupit, tak to bude něco neuvěřitelného," dodává obránce Baníku.

Reklama